Nedelja, 06.10.2013.

17:00

Partizan briljirao na premijeri

Košarkaši Partizana NIS počeli su odbranu titule u ABA ligi laganom pobedom nad Igokeom sa 67:56 u punom Pioniru.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Default images

"Crno-beli" su meč rešili impresivnom igrom u prvih 20 minuta tokom kojih su stekli 21 poen razlike. Domaćin je igrao sjajno u dobrani, te raznovrsno u napadu (19as).

Igrač utakmice bio je Leo Vesterman sa 18 poena (7/8 iz igre) i 4 asistencije, a pratili su ga Tarenz Kinzi sa 15 (3/4 tri), te Dejan Musli sa dabl-dablom od po 10 poena i skokova. Najbolji u Igokei bio je Uroš Nikolić sa 16 poena.

Partizan je pobedu obezbedio u prvom poluvremenu. Sjajanom odbranom i eksplozivnim napadom "crno-beli" su već u petom minutu imali dvocifrenu prednost (12:2), a krajem prve četvrtine i duplo više poena od rivala (30:15). Vesterman, Milosavljević i Kinzi su pogađali sa svih strana, za maksimalnih 38:17 u 19. minutu.

Šampion je usporio u trećem periodu, potigavši tek 11 poena, pa se Igokea potpuno vratila u meč smanjivši na samo deset poena (49:39). Međutim, Partizan poslednji period otvara serijom 6:0 i definitivno rešava meč koji su obeležili Francuz Vesterman skoro perfektnim šutom (promašio samo poslednji, osmi, pet minuta pre kraja), te Amerikanac Kinzi sa nekoliko atraktivnih zakucavanja i sjajnim šutom za tri poena (3/4).

S obzirom da su trojica veoma važnih igrača Bogdanović, Lovernj i Gagić imali tek desetak dana rada sa saigračima i da se još uvek oporavljaju od Evrobasketa, ova igra Partizana može još više da raduje navijače.

Partizan u sledećem kolu dočekuje Mega Vizuru, već u sredu, dok Igokea na svom parketu u Laktašima dočekuje Crvenu zvezdu.

ABA liga, 1. kolo:
Partizan NIS - Igokea 67:56 (24:8, 16:13, 11:18, 16:17)

Partizan NIS: Aranitović, Lovernj 4, vesterman 18, Dalo 2, Milosavljević 5, Bogdanović 9, Gagić 2, Musli 10, Šalić 2, Andrić, Kinsi 15, Bezbradica;
Igokea: Pavković 2, Mejs 8, Dozet 3, Jorović 9, Gajović, Galovej 8, Gaćeša, Nikolić 16, Frejzer, Bakić 4, Štemberger 2, Bunić 4.
foto: StarSport
Partizan je duel počeo u petorci: Vesterman, Milosavljević, Kinzi, Lovernj, Musli. "Crno-beli" su na idealan način otvorili meč, trojkom Milosavljevića stigli su do 7:0, a seriju je tek u trećem minutu meča prekinuo Jorović. Međutim, domaći nastavljaju u istom ritmu, Kinzi drugom trojkom, te Vesterman drugim košem, odvode Partizan na prvu dvocifrenu prednost 12:2, već u petom minutu.

Raspoloženi "crno-beli" nastavili su da faze pogubljenog rivala. Svaki promašaj gostiju domaći igrači su ekspresnim kontrama pretvarali u poene, Kinzi je u međuvremenu postigao novu trojku, pa je tri minute pre kraja četvrtine bilo 17:4. Samo što su Aleksandrovčani uspeli da vežu dva napada i smanje deficit, Bogdanović je pogodio novu trojku za "crno-bele".

Pionir je definitivno eksplodirao u poslednjoj sekundi kada je nakon sjajne odbrane Milosavljevića, Dalo lepim pasom otvorio kontru za Bogdanovića, a ovaj u reketu pronašao kapitena koji je položio za 24:8 posle deset minuta.

Početak drugog perioda otvara atraktivno zakucavanje Bogdanovića za 26:8, a onda usporavaju pa gosti stižu do najbolja četiri minuta u prvom poluvremenu sedam poena preko Jorovića, Bakića i Dozeta. Međutim, nisu uspeli da potpuno zaustave šampiona koji je tri minuta pre kraja poluvremana imao duplo više poena - 30:15.
foto: StarSport
U finišu drugog kvartala fenomenalni "crno-beli" su napravili još jednu seriju 10:2, čime su prešli granicu od 20 poena prednosti. Briljantnu partiju Partizana u prvom poluvremenu začinio je 'eli-up' Bogdanovića za sjajno zakucavanje Kinzija. U poslednjem minutu domaćin se opredelio na atraktivne pokušaje da zabavi publiku, pa Igokea smanjuje na 40:21 posle 20 minuta.

Prvo poluvreme obeležili su Leo Vesterman sa 10 poena (2/2 dva, 2/2 tri) i 3 asistencije, Tarenz Kinzi sa 8, te Bogdan Bogdanović sa 7 poena i 4 skoka. U očajnoj Igokei najefikasniji bio je Branko Jorović sa 6 poena i 3 skoka.

Treći period nije doneo mnogo promena, Partizan je i dalje lako rešavao svoje zamisli u napadu, te bez problema održavao 20+ protiv Igokee, koja je delovala za nijansu bolja nego u prvom poluvremenu. To je gostima donelo rezultat u drugoj polovini ovog perioda, uz pad u igri Partizana koji je 'bacio' nekoliko lopti, pa su koševima Geloveja, Štembergera i Mejsa smanjili zaostatak na samo deset poena, 49:39.
foto: StarSport
Vujošević je tada reagovao tajm-autom. To ne usporava goste koji preko Mejsa potižu prvu trojku na meču, ali Partizan vraća prednost na +12 košem Muslija u poslednjem napadu.

Već u prva dva minuta poslednje četvrtine Partizan defeinitivno rešava pitanje pobednika. Bogdanović i Musli vraćaju prednost na +16, a sve je ulepšao Kinzi novim sjajnim zakucavanjem. Igokea ponovo uzvraća, ali Vesterman i Kinzi novim trojkama vratili nastavljaju da održavaju visok ritam Partizana u napadu, za +18 (65:47), pet minuta pre kraja.

Usledio je potom i prvi promašaj Vestremana posle sedam koševa u nizu, te mirna zavšnica meča u kojoj je Duško Vujošević razigravao najmlađe prvotimce, Đoka Šalića, Borisa Daloa i Nemanju Bezbradicu. "Crno-beli" su rutinski održali rano stečenu prednost i laganom pobedom počeli odbranu titule na Jadranu.

Na kraju je Igokea ublažila poraz, nakon katastrofe u prvom poluvremenu, za konačnih 67:56 u Pioniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

22 h

Podeli: