Dobar debi Žigića za Birmingem

Srpski reprezentativac Nikola Žigić debitovao je Birmingem Siti asistencijom kojom je njegov novi klub savladao selekciju Hong Konga na gostovanju sa 3:2.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Utorak, 20.07.2010.

12:19

Default images

Menadžer Birmingema Aleks MekLiš bio je posle meča zadovoljan nastupima dvojice debitanata, Bena Fostera na golu i Žigića u napadu.

Foster je branio prvih 45 minuta kada je primio dva gola, dok je Žigić u igru ušao polovinom drugog poluvremena, a u 89. minutu namestio je gol svom saigraču u napadu Gariju O’Konoru.

Strelci za Birmingem bili su Skot Dan, Kreg Gardner i Gari O’Konor. Odlučujući pogodak viđen je u 89. minutu kada je Parnabi poslao centarfor u kazneni prostor, gde je Žigić sa desne strane sjajno spustio loptu O’Konoru koji je sa devet metara savladao golmana domaće ekipe za konačnih 3:2.

Žigić je ušao u igru i pokazao da može da bude veoma bitan igrač za nas naredne sezone. Imao je nekoliko lepih poteza i puno nam je značilo njegovo prisustvo u kaznenom prostoru. Foster je primio dva gola, neće biti srećan zbog toga, ali mislim da igrači ispred njega nisu dovoljno dobro reagovali u tim situacijama“, rekao je MekLiš.

MekLiš je nastavio sa pohvalama za srpskog reprezentativca.

Bila je dobra stvar što smo ga uveli u igru kasnije, kada je u ekipi Hong Konga napravljeno više izemna. On nije na istom nivou kao igrači koji su počeli utakmicu. On je veoma, veoma visok, ali ima dobar prijem i ponekad, on čak i neku ne tako dobru loptu ume da pretvori u nešto korisno. Može da nas održavam u igri dokle god imamo igrače da rade oko njega. Dobro je asistirao Gariju O’Konoru i pomogao nam je da preokrenemo utakmicu u našu korist. Mislim da će dobro igrati u Premijer Ligi“, zaključio je MekLiš.

Naredni meč ekipa Birmingema igra sa Guoanom u Pekingu, a poslednji duel u Kini ekipa Nikole Žigića ima u Šenjangu protiv Liaoning Hongjuna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: