Fed kup: Srbija - Rusija 1:1

Posle prvog dana duela Srbija – Rusija u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa rezultat je 1:1.

Izvor: B92

Subota, 06.02.2010.

17:30

Default images

Prvi poen Rusiji donela je Svetlana Kuznjecova koja je sa 2:0 (6:1, 6:4) pobedila Anu Ivanović, a u drugom meču dana Jelena Janković je posle velikog preokreta pobedila Alisu Klejbanovu sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:0) i tako donela izjednačenje srpskoj ekipi.

U nedelju, prvi meč igraju Jelena Janković i Svetlana Kuznjecova od 14 časova, a posle njih, u poslednjem singlu sastaju se Ana Ivanović i Alisa Klejbanova.

Za meč dublova selektor Srbije Dejan Vraneš odlučio se za Anu Ivanović i Jelenu Janković, dok će za Rusiju, odlukom selektora Šamila Tarpiščeva, nastupati Anastazija Pavljučenko i Vera Duševina. Pobedu će ostvariti reprezentacija koja prva dođe do tri pobede.

Ivanović - Kuznjecova 0:2

Beta
Kuznjecova je posle samo 70 minuta igre dobila Ivanovićevu sa 6:1, 6:4 po setovima. Kuznjecova je prvi set dobila više nego ubedljivo pošto je ekspresno stigla do 5:0, a onda rutinski ga privela kraju. U drugom je Ana igrala znatno bolje, čak je prva stigla do brejka i povela 4:2. Međutim, Kuznjecova je u nastavku uspela da preokrene za prvi bod Rusije u 'Areni'.

Početak susreta Srbije i Rusije pokazao je da je Ivanovićeva još daleko od forme iz 2008. godine kada je zauzimala i prvo mesto na svetskoj rang listi teniserki. Kuznjecova je za samo 18 minuta povela sa 5:0, i već tada je bilo jasno da će Rusija doći do prednosti na startu.

Ivanovićeva je u narednom gemu uz dosta muke uspela da se ’upiše’, ali Kuznjecova je u sedmom gemu bez većih problema odservirala za 6:1 i 1:0 u setovima.

U drugom periodu igra srpske teniserke bila je znatno bolja. Ana je napravila prvi brejk na meču, povela je sa 4:2, ali onda je ponovo ušla u loš ritam. Ruskinja je to iskoristila, dobila je četiri vezana gema i donela svojoj reprezentaciji prvi poen.

Janković - Klejbanova 2:1

Beta
Duel Jankovićeve i Klejbanove trajao je dva sata i 18 minuta, a završen je fenomenalnom serijom reprezentativke Srbije od 11 osvojenih gemova za redom.

Osma teniserka sveta je prethodno izgubila prvi set u kome je imala velikih problema sa servisom. Pri prvom servisu Jankovićeva je osvojila samo 36 odsto poena, a pri drugom tek 33 odsto.

Zato i jeste osvojila samo jedan gem na svoj servis, što je Klejbanova iskoristila i povela sa 1:0 (6:4) u setovima, iako je Jankovićeva dva puta imala brejk prednosti.

Prvi brejk u drugom setu napravila je Klejbanova, 31. teniserka sveta, koja je ubrzo povela sa 4:1. Činilo se tada da će Rusija povesti sa 2:0, ali je usledila neverovatna serija Jankovićeve, koja je posle 11 osvojenih gemova u nizu stigla do prve pobede u tri susreta sa Klejbanovom.

Ključan je bio prvi gem u trećem setu koji je Jelena posle puno izjednačenja i brejk lopti ipak dobila, a zatim je, već slomljenu protivnicu, samo ’dotukla’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: