Pobeda Troickog, 2:0 za Srbiju

Teniska reprezentacija Srbije vodi sa 2:0 protiv Uzbekistana nakon prvog dana u duelu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Izvor: B92

Petak, 18.09.2009.

15:56

Default images

Prvi poen našoj selekciji doneo je Janko Tipsarević pošto je u četiri seta pobedio Denisa Istomina u četiri seta – 6:2, 5:7, 6:1, 6:4, a u drugom meču dana Viktor Troicki je posle velike borbe pobedio 429. tenisera sveta Faruka Dustova sa 3:2 (6:4, 3:6, 6:3, 4:6, 6:2). Takmičenje se nastavlja u subotu kada će nastupiti dublovi. Mečevi se igraju Beogradskoj Areni uz slobodan ulaz.

Tipsarević je veoma dobro i sigurno počeo meč protiv najbolje rangiranog tenisera Uzbekistana, a prvi brejk napravio je u šestom gemu za vođstvo od 4:2. Posle još jednog sigurno odigranog gema na svoj servis, srpski teniser je ponovo oduzeo servis protivniku i osvojio prvi set.

U drugom setu Istomin je pružio mnogo jači otpor Tipsareviću zahvaljujući brejku u 11. gemu uspeo da izjedanči rezultat u setovima na 1:1.

Najbolju igru Tipsarević je prikazao u trećem setu, u kojem je veoma brzo napravio brejk i poveo sa 3:1. Već tada je bilo evidentno da će Istomin teško uspeti da se vrati u meč, a novim brejkom srpski teniser došao je do prednosti od 5:1, posle čega je dobrim servisom završio set.

Početak četvrtog seta obeležila je izjednačena igra, ali je ponovo srpski teniser pokazao da je mnogo kvalitetniji i oduzeo servis rivalu za vodjstvo od 4:3.

Do kraja meča Tipsarević je, bez previše problema, osvojio još dva gema na svoj servis i doneo Srbiji prvi poen u duelu sa Uzbekistancima.
FoNet
U drugom meču dana Troicki je u duelu sa malo poznatim Farukom Dustevim odigrao sa previše ocilacija, ali je na kraju trijumfovao što je najvažnije.

Srpski teniser dobio je prvi set bez većih problema i tada se činilo da će u tri seta završiti posao. Ipak, u drugom periodu srpski teniser je neshvatljivo pao i dozvolio je 429. igraču sa ATP liste da izjednači. Treći set ponovo je pripao Troickom, i kada je srpski teniser u četvrtom periodu napravio brejk delovalo je da je napokon na pragu poraza.

Dustev se ipak nije predao, dobio je tri vezana gema u finišu četvrtog dela i izborio peti set. U odlučujućem periodu Uzbekistanac je poveo sa 1:0, a onda je usledila serija Troickog od pet uzastopno dobijenih gemova i tada je definitivno meč bio odlučen.

U subotu je na programu dubl, kada Nenad Zimonjić i Tipsarević igraju protiv Istomina i Dustova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: