WSL: Voša na Radnički u finalu

Odbojkaši novosadske Vojvodine plasirali su se u finale Wiener Städtische lige pošto su u majstorici u Šumicama pobedili Crvenu zvezdu sa 3:1.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2009.

22:10

Default images

Po setovima je bilo 25:19, 23:25, 28:26, 25:21. U finalnoj seriji Vojvodina će igrati protiv Radnički Credy banke. Kragujevčani su do finala stigli pobedom nad Ribnicom u polufinalu, takođe posle pet odigranih mečeva. Srbija će tako dobiti novog prvaka jer je titulu osvojenu prošle sezone branila upravo Crvena zvezda.

U odlučujućem duelu Zvezde i Vojvodine nijanse su odlučivale o pobedniku. Novosađani su prvi set dobili relativno lako. Zvezda se u drugom vratila i izjednačila, a presudan je bio treći set. Zvezda je u tom delu vodila 20:15, imala je i tri set lopte, ali je na kraju izgubila taj set sa 28:26. U četvrtom setu Voša je iskoristila psihičku prednost i na kraju se zasluženo plasirala u finale. Najbolji u redovima pobednika bio je Petar Čurović sa 24 poena, a pratili su ga Marko Maksimović sa 15 i Miloš Vemić sa 13 poena. U Crvenoj zvezdi istakao se kapiten Tomislav Dokić sa 19 poena.

"U sva tri seta koje smo dobili smo prikazali odličnu igru u svim elementima, od servisa, preko prijema do bloka. U drugom setu smo pali i napravili mnogo grešaka, a Zvezda je junački odigrala. U poslednjem setu smo napravili malo grešaka i došli smo do pobede i plasmana u finale. Idemo na Radnički, ne predajemo se, a pošto prvo igramo u Kragujevcu potrudićemo se da napravimo brejk, kao što smo uradili i protiv Zvezde", rekao je za B92 bloker Novosađana Borislav Petrović.

Finalna serija između Radničkog i Vojvodine startuje 16. aprila u dvorani "Jezero" u Kragujevcu, u kojoj će biti odigrana u druga utakmica 19. aprila. Serija se potom seli u Novi Sad, gde će 23. aprila biti odigrana treća utakmica. Eventualna četvrta utakmica biće odigrana u Novom Sadu 26. aprila, a eventualna majstorica će biti na programu 30. aprila u Kragujevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: