Kostarika zaokružila 3/3 rivala Srbije, Portugal = Ronaldo

Fudbaleri Kostarike, protivnici Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji, na odličan način započeli su pripreme za predstojeći turnir.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

22:25

Kostarika zaokružila 3/3 rivala Srbije, Portugal = Ronaldo
Photo by Ian MacNicol/Getty Images

Kostarika je kao gost savladala Škotsku u Glazgovu minimalnim rezultatom (1:0), a strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Markos Urenja u 14. minutu.

Napadač Los Anđelesa iskoristio je odličnu povratnu loptu Brajan Ovijeda sa levog boka i rutinski pogodio donji desni ugao.

Na taj način svi protivnici Srbije u grupi ostvarili su pobede, pošto su prethodno bili uspešni Brazil protiv Rusije sa 3:0, odnosno Švajcarska protiv Grčke – 1:0. Jedino su ‘Orlovi’ zabeležili neuspeh jer je bolji od njih bio Maroko u Torinu sa 2:1.

Tokom dana je širom sveta odigrano je mnogo prijateljskih utakmica, a jedna od zanimljivijih odigrana je u Diseldorfu, gde su Nemačka i Španija u derbiju odigrale 1:1. ‘Furija’ je već na startu došla do prednosti preko Rodriga, koji je iskoristio neverovatnu asistenciju Inijesta, da bi Tomas Miler spektakularnim udarcem u 35. doneo izjednačenje i konačan rezultat.

Bosni i Hercegovini je bio dovoljan minimalac u Bugarskoj, Norveška je napravila preokret protiv Australije, dok je Austrija na krilima Alabe i Arnautovića lako izašla na kraj sa Slovenijom – 3:0.

Engleska je u susretu nekada velikih selekcija dobila Holandiju sa 1:0, a čovek odluke bio je Džesi Lingard u 59. minutu, dok je Argentina konačno pokazala da može i bez Lionela Mesija.

Napadač Barselone presedeo je susret sa Italijom u Mančesteru, ali su ‘Gaučosi’ sa 2:0 ispratili ‘Azure’. U 75. minutu Ever Banega je krunisao lepu akciju preciznim udarcem, da bi prelepim šutem Manuel Lancini nešto kasnije postavio konačan rezultat.

Nigerija, sledeći protivnik Srbije u Londonu, iznenadila je Poljsku sa 1:0, Francuska je golovima Žirua i Lemara vodila 2:0 protiv Kolumbije, ali je Falkao doneo veliki preokret Južnoamerikancima, dok je ubedljivo najluđa završnica viđena u Cirihu gde su igrali Portugal i Egipat.

Šampion Evrope se našao na kolenima u 56. minutu kada je senzacionalni Mohamed Salah doveo Egipat u vođstvo i činilo se da će ova selekcija ostvariti iznenađujuću pobedu. Međutim, tada je na scenu stupio Kristijano Ronaldo i pokazao zašto je dve godine unazad najbolji fudbaler sveta.

U trećem i šestom minutu nadoknade je bio najviši u skoku, iskoristio dobre centaršuteve saigrača i postigao 81. gol u međunarodnim utakmicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: