Prva titula – Jedinstvo osvojilo Kup Srbije

Odbojkašice Jedinstva osvojile su Kup Srbije na završnom turniru u Staroj Pazovi.

Izvor: AK

Ponedeljak, 20.02.2017.

08:50

Prva titula – Jedinstvo osvojilo Kup Srbije
Foto: OSS

Jedinstvo je u finalu bilo ubedljivo protiv Dinama iz Pančeva sa 3-0 (25:11, 25:21, 25:20).

Domaćina je do krune predvodila Nina Jakić sa 15 poena, dok su je pratile Jelena Vulin i Sara Sakradžija sa po 14.

"U odnosu na našu poziciju na tabeli, nadale smo sa pobedi, nismo se opustile i prepustile. Juče je bilo finale pre finala, ali smo i večeras imale sjajnu atmosferu i to nam je donelo drugi trofej od moguća tri", rekla je kapiten Jedinstva Sakradžija.

S druge strane, Nina Kokić je sa 11 poena bila najefikasnija u ekipi iz Pančeva. Jedinstvo je osvojilo prvi trofej u klupskoj istoriji.

Prvi set je, posle samo 19 minuta igre, pripao Jedinstvu sa ubedljivih 25:11, što dovoljno govori o odnosu snaga na terenu. U drugom setu, i pored vođstva Jedinstva od 12:7, Dinamo se nije predavao, pa je u finišu stigao do 22:21.

Tada je Nina Jakić serijom odličnih servisa donela Jedinstvu vođstvo od 2-0 u setovima posle 25:21. Treći set je doneo ravnopravnu borbu, da bi Jedinstvo u finišu stiglo do vođstva od 19:16.

Ispostavilo se da je to za odbojkašice Dinama bila nedostižna razlika. Jedinstvo je treći set dobilo sa 25:20, a meč sa maksimalnih 3-0.

"Kada osvojite ovaj trofej, jedan od tri koja postoje u srpskoj odbojci, morate biti zadovoljni. Ovo je kruna svega što radimo tokom sezone. Ovaj trofej je došao u pravo vreme. Ozbiljna motivacija i podsticaj za ono što nas čeka, a to je borba za prvaka, kada dođe završnica šampionata. Hvala divnim ljudima, što su bili ovde dva dana. Zasluženo smo osvojili pehar", rekao je trener Jedinstva Jovo Caković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: