Ražnatović: Zagorac ide u Memfis

Menadžer Radeta Zagorca Miodrag Ražnatović tvrdi da će igrač Mega Leksa karijeru nastaviti u NBA ligi.

Izvor: AK

Sreda, 28.12.2016.

11:45

Ražnatović: Zagorac ide u Memfis
Foto: ABA/Mega Leks/Ivica Veselinov

Ražnatović je u intervjuu za Sport Klub istakao da postoji verbalni dogovor sa Memfis Grizlisima, zbog čega je Zagorac i ostao u Megi ove sezone.

"Gotovo je izvesno da će sledeće godine Rade Zagorac potpisati ugovor sa Memfisom. To se u NBA zove "verbal commitment", za razliku od Balkana i Evrope gde usmeni dogovori ne znače mnogo, tamo se pridržavaju dogovorenog kada se usmeno napravi plan razvoja jednog igrača. To je razlog zašto je Zagorac ostao u Megi, pošto je plan da naredne sezone ode u NBA", rekao je Ražnatović.
Zagorac ima 21 godinu, celu karijeru je u Megi, a u tekućoj sezoni prosečno beleži 14,7 poena uz 6,6 skokova, 2,7 asistencija i 1,7 ukradenih lopti u ABA ligi, te 12,6 poena uz 6,5 skokova i 2,4 asistencije u FIBA Ligi šampiona.

Mega je poslednjih godina postala pravi proizvođač igrača za NBA ligu, superstar u nastajanju Nikola Jokić je takođe direktno iz Mege otišao u SAD, a tamo su još Ivica Zubac i Timote Luvavu, dok su draftovani Nemanja Dangubić i Vasilije Micić, a sve je počelo od Milovana Rakovića 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: