Ušteda: Robijaši čiste Poljud

FK Hajduk odlučio je da smanji troškove održavanja stadiona, pa će stolice na tribinama čistiti zatvorenici zatvora na Bilicama.

Izvor: ÈŽ

Subota, 02.02.2013.

14:40

Default images

To je i ranije bila praksa, zatvorenici su brinuli o stadionu, ali je to jedno vreme prestalo, pošto Hajduk nije ispoštovao svoj deo dogovora i nije redovno plaćao za obavljene usluge.

Ovih dana saradnja je ponovo oživela, na neodređeno vreme. Poslove čišćenja odrađivaće petorica zatvorenika čije će usluge plaćati Hajduk i to po ceni od 17 kuna po satu i uz obavezan topli obrok radnicima.

Zatvorenike će s Bilica do stadiona i nazad do zatvora voditi i pratiti i u radu nadzirati zatvorski čuvari.

"Dogovorena je saradnja između Hajduka i splitskog zatvora. U prvoj fazi zatvorenici će se brinuti o čišćenju stadiona, ali će obavljati i bilo kakve radove, popravke na stadionu za koje se ukaže potreba", rekao je predsdnik uprave Hajduka Marin Brbić, koji se pritom i upravi zatvora zahvalio na postignutom dogovoru i saradnji.

"Uveren sam da će ovo biti saradnja na obostranu korist koju možemo i unaprediti. Uz naknadu koju će zatvor odnosno radnici dobiti za rad, zatvorenicima će sigurno dobro doći da malo izađu iz ustanove, a mi ćemo s naše strane dobiti tražene usluge rada na stadionu. Ideja je mnogo, ali treba i ljudi i vremena da se realiziraju. Za početak će zatvorenici, kao prvi zadatak, imati čišćenje sedišta na stadionu uoči rođendanskog susreta protiv ljubljanske Olimpije koji se igra u subotu 9. februara", rekao je Babić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: