F4: Partizan treći posle peteraca

Vaterpolisti Partizana osvojili su treće mesto na F4 Evrolige u Napolju pošto su u duelu poraženih polufinalista savladali hrvatski Jug posle petaraca sa 16:15.

Izvor: B92

Subota, 15.05.2010.

19:40

Default images

Regularni tok utakmice završen je rezultatom 10:10 (4:2, 2:3, 3:2, 4:2), a pošto je i nakon produžetaka bilo nerešeno (11:11), pristupilo se izvođenju peteraca.

Golman Partizana Slobodan Soro odbranio je jedan peterac, sa druge strane sigurni su bili Prlainović, Gak, Pjetlović, Ćuk i Korolija, pa je Partizan zasluženo došao do treće pozicije u Napulju.

Ekipa Igora Milanovića vodila je tokom cele utakmice, ali je u poslednjoj četvrtini ispustila dva gola prednosti, pa se se igrali produžeci, a zatim i peterci.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Stefan Mitrović sa tri gola, po dva pogotka postigli su Duško Pijetlović i Andrija Prlainović, a po jednom su se upisali u strelce Živko Gocić, Nikola Rađen, Vladimir Vujasinović i Miloš Korolija.

U ekipi Juga Maro Joković postigao je tri gola, Paulo Obradović, Miho Bošković i Pavo Marković dodali su po dva, a po jedan gol postigli su Tihomil Vranješ i Lukas Seman.

Vaterpolisti Partizana su dobro počeli utakmicu, igrali su čvrsto u odbrani i dobro koristili prednost igrača više. Mitrović je u tim trenucima bio dvostruki strelac za crno-bele, a Jug je preko Boškovića i Jokovića postigao oba gola iz peteraca. U nastavku su ekipe grešile, ali se Partizan bolje snašao i preko Pijetlovića i Gocića do kraja četvrtine stekli dva gola prednosti.

U drugoj četvrtini ekipe su mnogo grešile ali je Jug ipak bio nešto precizniji. Prvo je Obradović smanjio na 3:4, ali je Radjen ubrzo doneo Partizanu dva gola prednosti. Vranješ je ponovo približio Jug na gol zaostatka, a Vujasinović je zatim učvrstio vodjstvo.

Dubrovački tim je preko Markovića iskoristio igrača više i smanjio na 6:5, a vaterpolisti Partizana - Pijetlović, Mitrović i Gocić u završnici nisu uspeli da donesu svom timu ubedljivije vođstvo pred početak treće deonice.

To je, ipak, na početku treće četvrtine pošlo Pijetloviću za rukom za vodjstvo Partizana od 7:5. Golman crno-belih Slobodan Soro je u tim trenucima u nekoliko navrata odlično sačuvao svoju mrežu, ali njegovi saigrači slabijom igrom u napadu to nisu uspeli da iskoriste.

Soro nije uspeo da odbrani šut Semana, ali je u nastavku Prlainović svojim prvim golom na utakmici vratio srpskom šampionu dva gola prednosti (8:6). Do kraja četvrtine po gol su postigli Marković za Jug i Mitrović za Partizan.

Jug je u poslednjoj četvrtini bio mnogo bolji, Joković je smanjio na 9:8, a gol Prlainovića za 10:8 je bilo sve što su vaterpolisti Partizana do kraja deonice uradili. Pored grešaka u napadu, šuteve crno-belima dobro je branio golman Frano Vićan, što je iskoristio Bošković i minut i 21 sekundu pre kraja doneo prvo izjednačenje na utakmici 10:10.

Do kraja regularnog dela Vujasinović je loše šutirao, a šut kapitena Boškovića dobro je odbranio Soro i meč je ušao u produžetke.

Soro je dobrom odbranom na početku prvog produžetka ohrabrio saigrače, a gol Korolije doneo je Partizanu prednost za 11:10. Jedini gol u drugom produžetku postigao je Obradović, pa su pobednika meča odlučili peterci.

Golove za Partizan postigli su Pralinović, Slavko Gak, Pijetlović, Miloš Chuk, i Korolija, a strelci za Jug bili su Bošković, Sandro Sukno, Nikša Dobud i Ivan Sukno, a Soro je odbranio udarac Jokovića.

U velikom finalu, i reprizi prošlogodišnjeg finala, sastaju se branilac trofeja crnogorski Primorac i italijanksi Pro Reko.

Partizan: Soro, Ćuk, Rađen 1, Miloš Korolija 1, Duško Pjetlović 2, Aleksić, Prlainović 2, Gocić 1, Avramović, Stefan Mitrović 3, Vujasinović 1, Branislav Mitrović.
Jug: Vićan, Vranješ 1, Bošković 2(1), Sandro Sukno , Joković 3(1), Seman 1, Marković 2, Bušlje, Ivan Sukno, Dobut, Drobac, Obradović 1, Nižić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: