Sreda, 30.12.2009.

18:42

Vladimir Micov prešao u Kantu

Srpski košarkaš Vladimir Micov potpisao je ugovor sa Kantuom, a u redove italijanskog kluba dolazi kao zamena za Otijusa Džefersa.

Izvor: B92, EuroBasket

Default images

Uprava Kantua otpustila je 24-godišnjeg Amerikanca jer nije bila zadovoljna njegovim partijama. Micov je sezonu počeo u španskom Kaha Laboralu – u Evroligi je za prosečno 15,1 minuta ubacivao 4,1 poena (2,9 sk.), dok je u ACB ligi igrao 12,3 minuta i davao 2,7 poena po meču. Kantu je trenutno četvrti na tabeli italijanske lige sa sedam pobeda i četiri poraza.

Micov je u Kaha Laboral došao iz grčkog Panioniosa, gde je završio prošlu sezonu pošto je prethodno nosio dres Budućnosti iz Podgorice.

Na šest mečeva grčkog šampionata Micov je u proseku beležio devet poena i 4.2 skoka. U redovima Budućnosti na osam mečeva Evrokupa prošle sezone imao je prosek od 11.4 poena, 3.6 skokova i 2.5 asistencije.

On je bio član Budućnosti od 2005. godine, a u međuvremenu je jednu polusezonu proveo u Partizanu. Micov je karijeru počeo u Beopetrolu, da bi kasnije prešao u Crvenu zvezdu. Takođe je bio član OKK Beograda i Lavova.

Bio je član kadetske, omladinske i mlade reprezentacije Jugoslavije i Srbije i Crne Gore. Na kadetskom evropskom prvenstvu 2001. godine osvojio je zlatnu medalju u timu sa Lukom Bogdanovićem, Darkom Miličićem, Kostom Perovićem...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: