Uhapšen Aleksandar Nikačević

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac u biciklizmu i bivši selektor srpskog nacionalnog tima Aleksandar Nikačević uhapšen je na severoistoku Italije.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 16.07.2009.

12:32

Default images

Nikačević je lišen slobode u velikoj akciji italijanske policije u borbi protiv dopinga, a srpski državljanin se sumnjiči da je krijumčario proizvode za doping. U saopštenju policije navodi se da će optužnice biti podignute protiv ukupno 30 osoba, među kojima se nalaze predstavnici farmaceutskih laboratorija, brojni lekari kao i 12 profesionalnih biciklista.

Policija je tokom pretresa na nekoliko lokacija zaplenila više hiljada doping doza, rekao je pripadnik finansijske policije u Padovi Luiđi Manela. On je dodao da će svi uhapšeni biti optuženi zbog upotrebe nedozvoljenih sredstava, među kojima se nalazi i najnovija, poboljšana, verzija krvnog dopinga EPO.

Aleksandar Nikačević bio je dugogodišnji jugoslovenski i srpski reprezentativac, a jedan od najvećih uspeha u profesionalnoj karijeri mu je pobeda na tradicionalnoj biciklističkoj manifestaciji ’Trka kroz Srbiju’ 2002. godine. Nikačević je ujedno i poslednji srpski biciklista koji je pobedio na toj trci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: