Partizan silovit na startu EL

Vaterpolisti Partizana pobedili su Marselj 22:5 (6-0, 7-1, 4-3, 5-1), u prvom kolu D grupe u Evroligi.

Izvor: B92

Nedelja, 23.11.2008.

20:16

Default images

Najefikasniji u Partizanu bio je Andrija Prlainović sa pet golova, Duško Pjetlović je postigao četiri, po tri gola su postigli Jugoslav Vasović i Rajan Bejli, dok je Vladimir Vujasinović postigao dva. Sa po jednim golom pobedi Partizana doprineli su Filip Filipović, Živko Gocić, Stefan Mitrović, Luka Mirković i Mića Aleksić.

U ekipi Marseja najbolji je bio Frederik Odom sa tri gola, dok su Kruzije i Simon postigli po jedan.

Partizan je protiv francuskog šampiona dominirao pre svega u prvom poluvremenu u kojem je Marselj postigao samo jedan gol (13:1). Već tada je bilo jasno da će naš prvak zabeležiti ubedljivu pobedu, a Francuzi su u drugom delu ipak uspeli da budu nešto ravnopravniji rival.

U trećoj četvrtini Francuzi su zaigrali angažovanije, i sa još dva gola Odona i jednim Krozijea Marsej je tu deonicu izgubio samo jednim golom. U ekipi Partizana istakao se Bejli sa dva gola.

Poslednja četvrtina donela je još pet golova u mreži Francuza, dok su gosti preko Simona postigli peti na meču.

U drugoj utakmici ove grupe vaterpolisti prvaka Mađarske Vašaša iz Budimpešte pobedili su u nedelju kao gosti ekipu nacionalnog rivala Egera sa 9:7 (3:1, 3:3, 2:1, 1:2).

Naredni meč „crno-beli“ igraju 13. decembra protiv Vašaša u Mađarskoj.

Partizan - Marselj 22:5 (6:0, 7:1, 4:3, 5:1)

Utakmica je odigrana na Banjici pred oko 1.000 gledalaca, a sudili su Rakovec (Slovenija) i Vuletić (Hrvatska).
Igrač više: Partizan 5 (4), Marselj 6 (0).

Partizan: Soro, Mirković 1, Radjen, Bejli 3, Aleksić 1, Pjetlović 4, Prlainović 5, Gocić 1, Avramović, Filipović 1, Vasović 3, Vujasinović 2, Mitrović 1.
Marselj: Geršo, Tomašević, Jablonski, Odon 3, Tromler, Simon 1, Kruzija 1, Favr, Van der Melen, Bodega, Bašić, Kamarasa, Aspar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: