Musli i drugovi blokirali Francuze

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Nedelja, 22.07.2007.

21:16

Default images

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Grčkoj. Srbija je u trećem kolu grupe B, u gradu Retimnon na Kritu, savladala Francusku 78:66 (22:14, 23:14, 19:16, 14:22), pa u drugu fazu ide kao pobednik grupe. Heroj meča bio je Dejan Musli, koji je ostvario neobični tripl-dabl: 10 poena, 11 skokova i 12 blokada! Pored naše selekcije mesto u drugoj fazi izborili su Francuzi, Španci i Italijani, a preostali učesnici naše grupe biće poznati tokom večeri.

Srbija u duelu sa Francuskom nije imala mnogo problema, a meč je prelomljen u finišu prvog poluvremena. Francuzi su se tri i po minuta pred veliki odmor primakli na 29:26, ali je usledila ubistvena serija našeg tima 16-2, posle koje se na odmor otišli sa plus 17.

U nastavku su izabranici Dragana Vaščanina nastavili sa odličnom igrom, pa je u finišu treće četvrtine razlika bila 25 poena. Posle toga je došlo do opuštanja, ali pobeda nijednog trenutka nije ugrožena.

Četiri košarkaša Srbije postigla su dvocifren broj poena, a najefikasniji su bili Lazar Radosavljević sa 14 i Nikola Rondović sa 13 poena. Ipak, najupečatljiviji učinak imao je Dejan Musli.

U francuskom timu dvocifren je bio samo Malale Mutuale-Balume, najbolji strelac meča sa 16 poena.

U ponedeljak je na Kritu dan odmora, a sledeći rial našeg tima biće bolji iz duela Grzuzija – Slovenija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: