Federer: Morao sam da pozovem Nadala i kažem mu to

Legendarni Švajcarac Rodžer Federer rekao je da je Rafael Nadal bio jedna od prvih osoba van porodice i saradnika koju je obavestio da će završiti karijeru.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2022.

20:00

Federer: Morao sam da pozovem Nadala i kažem mu to
EPA-EFE/ANDY RAIN

Federer je u septembru završio uspešnu tenisku karijeru, kao jedan od najboljih igrača svih vremena. On je poslednji put igrao na Lejver kupu u Londonu, kada je nastupio u dublu sa Nadalom.

"Nadao sam se da bih mogao da igram u dublu sa Rafom. I pozvao sam ga posle US opena. To je bio vrlo emotivni telefonski poziv pošto je on jedan od prvih kojima sam rekao (o povlačenju), a da je van moje porodice i ekipe", rekao je Federer za Dejli šou, preneo je "Eurosport".

"Morao sam da ga pozovem i kažem: "Hej, Rafa, pre nego što napraviš druge planove, voleo bih da budeš na Lejver kupu i odigraš možda jedan od poslednjih dublova sa mnom. To bi bilo sjajno. Nažalost, moje koleno više nije dobro i mislim da je kraj, znaš?'. On je odgovorio: 'U redu, o bože, da, biću tamo šta god da je potrebno'", dodao je Federer.

Federer i Nadal su plakali u emotivnom meču koji su izgubili od Amerikanaca Džeka Soka i Fransisa Tijafoa. Na tom meču snimljene su legendarne fotografije, medju kojima i ona kada se uplakani Federer i Nadal drže za ruke.

Federer se smatra jednim od najboljih tenisera u istoriji. Bio je član "Velike trojke", uz Nadala i Đokovića. Nadal je prvi po broju grend slem titula sa 22, Đoković ima jednu manje, a Federer je ostao na 20.

Osvojio je 103 ATP titule u singlu, po čemu je drugi u Open eri, a tokom karijere ostvario je 1.251 pobedu i pretrpeo 275 poraza, uz procenat uspešnosti od 82 odsto.

Takođe, osvajač je srebrne olimpijske medalje u Londonu 2012. godine i zlatne u dublu, četiri godine ranije u Pekingu.

Federer je 310 nedelja bio prvi na ATP listi, od čega 237 uzastopnih nedelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: