UO RSS izabrao selektore

Izvor: B92, Beta

Utorak, 19.09.2006.

18:37

Default images

Rukometaše Srbije vodiće Jovica Cvetković, a najbolje rukometašice selektor Milorad Milatović i trener Sandra Kolaković, odlučio je Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije.

Cvetković će voditi reprezentaciju do završetka Evropskog prvenstva u Norveškoj 2008. godine, a prema odluci UO RSS imaće platu 2.000 evra.

Selektor Milorad Milatović samo će nastaviti rad sa reprezentacijom koji je započeo sa Dankinjom Anjom Andersen kada su rukometašice u junu uspešno prošle kvalifikacije za EP.

Andersen je prošle nedelje obavestila Savez da zbog obaveza u klubu ne može da nastavi rad sa reprezentacijom. Zameniće je Sandra Kolaković, bivša rukometašica Budućnosti.

Upravni odbor RSS odlučio je da tandem Milatović - Kolaković radi sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore (koja će pod tim imenom igrati
na EP) samo do završetka kontinentalnog takmičenja - do kraja decembra 2006. godine. Oni će primati platu po 1.000 evra.

Predsednik UO RSS Velimir Marjanović izjavio je da je osnovni kriterijum za izbor selektora bio novac jer Rukometni savez nije mogao da dovede trenere koje ne može da plati.

"Izabrali smo trenere koji žele i mogu da rade sa reprezentacijama. Činjenica je da su mnogi zauzeti radom u klubovima i ne žele da menjaju siguran posao za ovaj neizvesni", rekao je Marjanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: