Zvezda otputovala u Tel Aviv; Obradović: Moramo da pronađemo balans

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u sredu u Izrael, gde ih u četvrtak očekuje meč 12. kola Evrolige protiv Makabija u Tel Avivu.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 02.12.2020.

12:13

Zvezda otputovala u Tel Aviv; Obradović: Moramo da pronađemo balans
foto: Pedja Milosavljevic STARSPORT

Meč se igra u dvorani „Menora Mivtačim“ u standardnom terminu (kada je izraelski predstavnik domaćin) od 20.05 časova.

Crveno-beli su prethodnih 7 dana i FIBA „prozor“ iskoristili da treniraju, osveže se, i spremni dočekaju decembarske izazove koji kreću utakmicom u Tel Avivu a nastavljaju se već tokom vikenda derbi utakmicom 9. kola ABA lige u Beogradu (gost KK Budućnost VOLI 18:00).

Pred put u Tel Aviv trener crveno-belih Saša Obradović nije na raspolaganju imao trojicu igrača koji su bili sa reprezentacijom, dok se Lengston Hol polako vraća u trenažni proces nakon povrede koju je zadobio prethodnog ponedeljka:

"Dobro nam je došla ova pauza, da se osvežimo nakon teškog perioda. Gledali smo da oporavimo ekipu, da neke stvari uslovno rečeno „pročistimo“ i očekujem da će sve to bolje da izgleda. Nedostajalo nam je, i to je posebno bilo vidljivo na poslednjoj utakmici, te energije protiv Efesa kada smo želeli da igramo u visokom ritmu, a nismo mogli. Očekujem da sada to bude drugačije“ rekao je trener crveno-belih i osvrnuo se na narednog protivnika ekipu Makabija:

"Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja ne zaslužuje da se nalazi tu gde jeste trenutno. Izgubili su nekoliko utakmica na samom kraju, na jednu loptu. Tim koji je napravljen u najmanju ruku da bude u TOP 8, sada su i kompletni, Di Bartolomeo i Omri Kaspi su se vratili u tim. Glavna poluga tima je svakako bekovska linija u kojoj su Vilbekin, kao jedan od najboljih plejmejkera Evrope, Ilajdža Brajant i Doson. Mogu da dobiju svakoga, daću primer utakmice sa Žalgirisom, način na koji su ih pretrčali i brzo dolazili do realizacije. To je sigurno jedan od ključeva – kontrola u igri i balansa koji moramo da pronađemo“ , rekao je trener Crvene zvezde.

Dejan Davidovac govorio je pred meč.

"Značila nam je ova pauza, ne samo u smislu osveženja nakon teške serije u novembru, koliko je bila i prilika da treniramo jer zbog ovog kalendara nismo ni bili u mogućnosti da to radimo u prethodnom periodu. Trenirali smo kroz utakmice, zato nam je ova pauza dosta značila. Makabi je dobar tim, i po mom mišljenju ne zaslužuju mesto na kome se nazale trenutno.Izgubili su nekoliko utakmica na jednu loptu, uključujući i poslednje dve sa Valensijom i Armanijem. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani i oprezni. Imamo i mi naše adute, moramo da ih usporimo, na bekovskim pozicijama su najjači, odbrana je ključ i tu, kao i kroz neka rešenja u napadu gde bi mogli da imamo neku prednost u odnosu na Makabi, moramo da tražimo put ka pobedi“ rekao je Davidovac.

Ovo će biti 11.duel dva kluba u Evroligi, skor je trenutno 5-5, a poslednji meč koji su dva kluba odigrala u Evroligi, bio je ujedno i poslednji takmičarski meč u prethodnoj sezoni, koja je prekinuta i poništena zbog pandemije Covid-19.

Utakmica na kojoj je Crvena zvezda proslavila i 75 godina postojanja, odigrana je 6. marta 2020.godine u “Štark Areni” a crveno-beli su slavili 92:76.

Članovi KK Crvena zvezda mts koji su bili deo reprezentacije Srbije u „balonu“ u Finskoj, otputovali su iz Finske preko Frankfurta za Tel Aviv.

Ekipa Crvene zvezde mts stiže u Tel Aviv u sredu u popodnevnim časovima, povratak je planiran za petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: