Šampion se ne šali – Adesanja nokautom odbranio pojas

Izrael Adesanja je i dalje šampion UFC srednje kategorije.

Izvor: SN

Nedelja, 27.09.2020.

06:45

Šampion se ne šali – Adesanja nokautom odbranio pojas
Photo by Harry How/Getty Images

UFC 253 nam je doneo mnogo zanimljivosti, a glavna borba je bila između Izraela Adesanje i Paula Koste.

Adesanja je ostvario i 20. pobedu u profesionalnoj karijeri, uspeo je tehničkim nokautom da savlada Borahinju u drugoj rundi borbe za pojas srednje kategorije.

Adesanja je odabrao da bude taktičar i borbi je pristupio prilično ozbiljno, nije bilo onih čuvenih plesova, a borbu je počeo lou kikovima, što je Kosta uz osmeh izazivao Izraela da tako i nastavi.

Nije se ni Brazilac zaletao, zadao je Adesanji nekoliko dobrih udaraca nogom u telo, a zanimljivo je da kao majstor brazilske džiju džitse nijednom nije pokušao da obori nigerijskog borca i aktuelnog šampiona. Upravo zbog toga je Izrael Adesanja i bio bolji protivnik u prvoj rundi koju su sudile procenile 10-9, pa je bilo jasno da Borahinja mora da pojača tempo i da skrati distancu, a na startu druge runde je počeo sa dva snažna lou kika i još nekoliko grimasa kojima je provocirao Adesanju.

Sredinom runde je Adesanja preuzeo kontrolu, ponovo je lou kikom ugrozio Kostu, a onda je usledio i dobar levi nožni udarac u glavu što je usporilo Brazilca, a zanimljivo da uopšte nije menjao stav iako je dobio dosta udaraca u levu nogu.

Ubrzo potom, Izrael Adesanja dolazi do pozicije da sa dva brza udarca srušio Kostu na pod, potom je usledilo nekoliko rutinskih udaraca i sudija nije imao drugu opciju osim da prekine borbu i Adesanju proglasi šampionom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: