Duško Tošić za B92: Dekijeva Zvezda me iznenadila, nema razlike između stranaca i naših igrača

Duško Tošić je pauzu u kineskom fudbalu, zbog širenja koronavirusa, iskoristio da se vrati u Srbiju.

Izvor: MS

Ponedeljak, 17.02.2020.

10:05

Duško Tošić za B92: Dekijeva Zvezda me iznenadila, nema razlike između stranaca i naših igrača
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Situacija je takva da je zbog virusa, koji je do sada odneo , odložena kineska Superliga i njegova treća sezona u ekipi Gvangdžu R&F.

Ipak, svako ko poznaje Tošića zna da ne može bez fudbala i zato nije hteo da propusti uspešan debi bivšeg saigrača iz reprezentacije Dejana Stankovića u pobedi Crvene zvezde protiv Čukaričkog na Banovom brdu (2:0).

"Odlično mi izgleda Crvena zvezda, baš sam se pozitivno iznenadio. Posebno što se ne vidi razlika između domaćih i stranih igrača. Oduševili su me Rodić i dva nova "klinca" (Nikolić i Gavrić prim. aut)", odmah pogađa u centar Tošić na početku razgovora za B92.

Tošića, koji je dres Zvezde nosio godinu i po dana u vreme Roberta Prosinečkog, impresioniran je igrom crveno-belih na startu prolećnog dela.

"Generalno, pobednik na Banovom brdu se nije dovodio u pitanje. Drago mi je što je Stanković pobedio na debiju, to je jako važno. Samo neka ovako nastave... Posle duže pauze odmah ovako da se krene i to protiv Čukaričkog je fenomenalno".

O Stankoviću

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Tošić je i prokomentarisao kako vidi odluku Stankovića da dođe na klupu aktuelnog prvaka Srbije.

"Nije mala stvar. Prvi posao i odmah Zvezda... Nije krenuo od mlađih kategorija", uz osmeh kaže

Stanković je tokom igračke karijere radio sa mnogim velikim trenerima poput Sven-Gorana Eriksena, Ektora Kupera, Roberta Mančinija, Žozea Murinja, Rafaela Beniteza, Radomira Antića...

"Deki je prošao toga, sarađivao sa mnogim vrhunskim trenerima i nema tu puno novina. Baš sam pre utakmice bio kod njega kući, pričali smo i vidi se da je pun znanja i entuzijazma. Neka sve prenese na teren i to je to. Želim mu svu sreću
".

Koronavirus u Kini

Pričalo se i da bi Tošić mogao da se vrati u Evropu ove zime, ali je i pored smene Dragana Stojkovića Piksija ostao.

"Još sam u Kini, imamo sad pauzu mesec dana, pa pripreme. Sve se odložilo... Ostajem u Gvangdžuu, imam ugovor na još godinu dana i dodatnu opcionu. Nadam se da ću ostati u Kini još dve godine", poručuje iskusni defanzivac.

Ima li nekih novih informacija, konkretnih oko nastavka sezone i stanja u najmnogoljudnijoj zemlji sveta?

"Ne znam... Sve što znaš ti, znam ja", završio je Tošić.

Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: