Utorak, 11.02.2020.

12:00

Zvezda poslala Čovića i Kuzmića u FMP

Filip Čović i Ognjen Kuzmić napustili su redove Crvene zvezde i do kraja sezone nosiće dres FMP iz Železnika, potvrdio je klub sa Malog Kalemegdana.

Izvor: SN

Zvezda poslala Čovića i Kuzmića u FMP
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crveno-beli su ovaj neočekivani potez napravili pred početak Kupa Radivoja Koraća, koji se u Nišu igra od 13. do 16. februara.

FMP u četvrtfinalu u Nišu igra protiv Dinamika, a ukoliko uspe da prođe u polufinalu čeka ga najverovatnije Partizan, koji svoj meč igra sa Borcem iz Čačka.

Centar Kuzmić i plejmejker Čović će u dresu tima iz Železnika debitovati u predstojećem Kupu u Nišu.

Kuzmić se vratio na parket posle teške saobraćajne nesreće, a pre toga mučio se sa povredama i neigranjem u Real Madridu, dok je Čović ispao iz rotacije kod novog trenera Dragana Šakote.

Kuzmić u Evroligi prosečno beleži 3,9 poena uz 3,6 skokova, a u ABA ligi 4,2 poena uz 3,2 uhvaćene lopte.

Čović u Evroligi prosečno postiže 2,3 poena uz 2,5 asistencija, dok u ABA ima prosek od 7,1 poena i 4,2 asistencije po susretu.

Poslednji nastup u crveno-belom dresu imao je 27. decembra protiv Zenita. Čović je karijeru počeo upravo u FMP za koji je igrao u dva mandata 2006-2011. i 2013-2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

182 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: