Bogdanović upisao 15 poena – Amerikanci bolji od ostatka sveta

Prvog dana NBA Ol-stara u Šarlotu Tim SAD je ubedljivo slavio protiv Tima sveta i osvojio trofej na utakmici Zvezda u usponu.

Izvor: Luka Nikoliæ

Subota, 16.02.2019.

02:00

Bogdanović upisao 15 poena – Amerikanci bolji od ostatka sveta
Foto: Getty Images

Tim američkih zvezda bio je bolji od ostatka sveta rezultatom 161:144.

Na takmičenju Zvezda u usponu učestvovali su samo igrači koji su ili rukiji (u prvoj godini ugovora) ili sofmori (u drugoj godini ugovora).

Meč je počeo bez ikakvih odbrana i sa dosta atraktivnih zakucavanja, a najaktivniji bili su Kuzma za Tim SAD i Simons sa Tim sveta. Njih dvojica su, u pojedinim trenucima, imali jako veliku želju da na bilo koji način dođu do poena i istaknu kandidaturu za MVP nagradu.

Bogdanović, koji je prošle godine bio MVP, nije bio aktivan u prvoj četvrtini i svoje prve poene upisao je tek u drugih deset minuta, a podjednako tih bio je i najbolji ovogodišnji ruki Dončić. Njih dvojica su delili asistencije i nisu imali preveliki motiv da se dokazuju na ovom meču.

Amerikanci su se brzo odlepili na dvocifrenu prednost, ali je ostatak sveta uspevao da se vrati u meč i da priđe na pola koša zaostatka. Ipak, na poluvreme su sa prednošću otišli "domaćini".

Uživo tekstualni prenos ovog meča mogli ste pratiti i uz naš LIVE BLOG. Bogdanović je u drugom poluvremenu bio koliko-toliko aktivniji i na kraju je meč završio sa 15 poena (pet trojki iz sedam pokušaja) i sedam asistencija, ali nije igrao sa ni blizu onoliko želje i uspeha kao prošle godine.

Amerikanci su krajem treće deonice otišli na poveću prendost, ali se svet vratio i uspeo da im pripreti. Ipak, posle jednog tajm-auta Irvinga i ulaska rezervista u Tim sveta, stvari su pošle naopako za Bogdana, Luku i saigrače.

Jasna nedostatak pokazali su rezervni igrači Tima sveta koji su često gubili lopte i promašivali šuteve, a naoštreni Amerikanci, koji su imali znatno želju da se osvete protivnicima za prošlosezonski poraz, nisu popuštali u većini ovog meča i na kraju zasluženo slavili.

Nagradu najkorisnijeg igrača utakmice (MVP) osvojio je Kajl Kuzma. U Timu SAD istakli su se i Tejtum sa 30 i Jang koji je bio na ivici tripl-dabla sa 25 poena (10 asistencija i 7 skokova). Mičel je takođe bio poprilično efikasan sa 20 poena.

U ostatku sveta najbolji je bio Simons sa 28 poena, a Markanen je ubacio 21. Pomenuti Bogdanović je ubacio 15 (šest asistencija), koliko su imali i Ejton i Gildžus-Aleksander. Svi iz Tima sveta su bili dvocifreni sem Osmana, koji je imao dva poena. Luka Dončić je 13 poena, a uz to je dodao devet asistencija i imao pet skokova.

Večeri između subote i nedelje na Ol-staru je Skils čelendž i takmičenja u šutiranju trojki i zakucavanju, dok se noć kasnije igra zvanična Ol-star utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: