Bjelica ispod proseka, Marjanović umalo do dabl-dabla

Minesota Timbervulvsi zabeležili su veoma važan trijumf u borbi za plej-of na gostovanju Meveriksima u Dalasu – 93:92.

Izvor:

Subota, 31.03.2018.

09:10

Bjelica ispod proseka, Marjanović umalo do dabl-dabla
Tanjug/AP Photo/Michael Owen Baker

Naš Nemanja Bjelica bio je ispod nivoa sa šest poena (0/3 za dva, 2/3 za tri), tri skoka, dve blokade i po asistencijom i ukradenom loptom, za 34 minuta u igri.

Najzaslužniji za pobedu gostiju bio je rezervista Džamal Kroford sa 24 poena (9/13 za dva, 2/5 za tri), a pogodio je i ključnu dvojku za 93:89 na devet sekundi pre kraja.

Odličan je bio i Karl-Entoni Tauns sa 21 poenom i 20 uhvaćenih lopti, dok su dvocifreni bili još Džef Tig sa 14 i Tadž Gibson sa 12 poena.

Timbervulvsi su 44. slavljem u sezoni, pored 33 poraza, dodatno zakomplikovali borbu za doigravanje u Zapadnoj konferenciji. Sada su peti sa porazom više od četvrtoplasiranih San Antonio Sparsa, a identičan učinak kao i oni imaju i Oklahoma Siti Tanderi, dok Juta Džezeri i Nju Orleans Pelikansi imaju skor 43-33.

U redovima domaćina najbolji je bio Herison Barns sa 19 poena i četiri skoka, Denis Smit junior dodao je 17, Jogi Ferel 14, a Maksi Kleber deset poena. S druge strane, Los Anđeles Klipersi napravili su korak unazad u borbi za plej-of porazom u Portlandu od Trejlblejzersa, koji su se tako dodatno učvrstili na trećem mestu Zapada – 105:96.

Ekipa Doka Riversa, poput Denver Nagetsa, zaostaje dve pobede za Pelikansima i Džezerima koji drže osmo mesto.

Jusuf Nurkić predvodio je domaćine sa 21 poenom (9/17 za dva), 12 skokova, četiri blokade i tri asistencije, dok je Demijan Lilard imao 17 poena, 11 proigravanja i sedam uhvaćenih lopti.

Rezervista Zek Kolins upisao je 15, Si-Džej Mekalum 13, a Evan Tarner 12 poena.

U redovima Klipersa, koji su igrali bez povređenog Miloša Teodosića, na potrebnom nivou bili su samo Lu Vilijams sa 23 poena i Diandre Džordan sa 10 poena i 14 uhvaćenih lopti. Boban Marjanović dobio je šansu u poslednjoj četvrtini i za 12 minuta na parketu ubacio deset poena (3/6 za dva), a samo mu je skok nedostajao za dabl-dabl.

Zapadna konferencija:

nba.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: