Fulc slomio Embidu očnu kost, centru ugrožen početak plej-ofa

Fildalefija Seventisiksersi će opet ostati bez Džoela Embida koji se povredio posle sudara sa svojim saigračem Markelom Fulcom.

Izvor: MLJ

Petak, 30.03.2018.

10:22

Fulc slomio Embidu očnu kost, centru ugrožen početak plej-ofa
Getty Images

Embidu je polomljena kost očne šupljine na utakmici protiv Njujork Niksa, kada je centar postavljao blok Fulcu, a ovaj ga u pokušaju da pobegne čuvaru udario ramenom.

Filadelfija je u četvrtak uveče objavila da će njihov centar propustiti bar dve do četiri nedelje. Osim toga, Embid je bio i na pregledu glave zbog provere da li je doživeo potres mozga.

Embid i Fulc su se sudarili u drugoj četvrtini meča sa Niksima, a da ironija bude veća, Fulc je Embida u svom povratku na teren udario ramenom sa kojim je prvi pik prošlogodišnjeg drafta imao problema.

Koliko udarac Embidu može da zaboli i sve navijače Filadelfije pokazuje i to koliki uticaj centar File ima na ostatak ekipe. Filadelfija ima 11.6 poena više od protivnika na 100 poseda kada je Embid na parketu. Ta brojka ide u minus 3.9 poena, što znači da Embid pravi razliku od 15.5 poena kada igra.

Filadelfija je četvrtoplasirana ekipa istočne konferecije sa 44 pobede i 30 poraza ove sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: