Najbolji fudbaler godine: Ronaldo, Mesi ili Bufon?

Napadač Real Madrida Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi iz Barselone i golman Juventusa Đanluiđi Bufon nalaze se u užem izboru UEFA za najboljeg igrača godine.

Izvor: SM

Utorak, 15.08.2017.

17:29

Najbolji fudbaler godine: Ronaldo, Mesi ili Bufon?
Getty Images

Skraćena lista napravljena je glasovima 80 trenera klubova koji su igrali u grupnoj fazi Lige šampiona i Lige Evrope, kao i 55 novinara iz svake zemlje članica UEFA.

Četvrti u izboru bio je vezista Reala Luka Modrića, a iza njega u Top10 po broju glasova su redom Toni Kros (Real), Paulo Dibala (Juventus), Serhio Ramos (Real), Kilijan Mbape (Monako), Robert Levandovski (Bajern) i Zlatan Ibrahimović (bez kluba).

Rekorderi sa po dve nagrade su Mesi i Ronaldo, koji je glavni favorit za priznanje jer je sa Realom osvojio Primeru i Ligu šampiona, dok su jednom za najbolje proglašeni Andres Inijesta i Frank Riberi.

Nagrada za najboljeg igraca iz sezone 206/17 biće uručena u Monaku 24. avgusta, za kada je zakazan žreb za Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: