Odbojkašice pretrpele prvi poraz u Tokiju

Odbojkašice Srbije pretrpele su prvi poraz na Olimpijskim igrama od selekcije Brazila rezultatom 3:1 (25:20, 25:16, 23:25, 25:19).

Izvor:

Subota, 31.07.2021.

09:00

Odbojkašice pretrpele prvi poraz u Tokiju
Foto: Profimedia

Od starta su Brazilke nametnule svoj ritam i bilo je jasno da će ekipi Zorana Terzića biti teško da se nose sa njima.

Rano su Brazilke stizale do prednosti u prva dva seta koju su do kraja istih samo održavale.

Činilo se da će Srbija uspeti da se vrati nakon osvojenog trećeg, štaviše igrale su i egal do sredine četvrtog. Ipak, brazilske odbojkašice u tom trenutku "prelamaju" meč i stiču odlučujuću prednost.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Tijana Bošković sa 32 poena, a pratila ju je Bianka Buša sa 10.

Kod Brazila, Tandara je imala 19, a Rodriges 17 poena.

Dve selekcije se nisu sastale u Riju, ali zato jesu u Londonu četiri godine ranije, kao i u Pekingu 2008. Oba puta bila je bolja selekcija Brazila i to bez izgubljenog seta, te je makar ta negativna tradicija završena.

Srbija je na otvaranju savladala Dominikansku republiku, a potom su savladane selekcije Japana i Kenije. U narednom meču igraće protiv Južne Koreje.

Što se tiče Brazila, njihove odbojkašice su takođe bile bolje od Dominikanka i Japanka, a u trećem meču slavile su protiv Južne Koreje. Naredni meč igraće sa Kenijom.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: