Maraton, silne meč lopte i velika drama – Krejčikova druga finalistkinja

Češka teniserka Barbora Krejčikova plasirala se po prvi put u karijeri u finale nekog Grend Slema, u ovom slučaju Rolan Garosa.

Izvor: SS

Četvrtak, 10.06.2021.

20:00

Maraton, silne meč lopte i velika drama – Krejčikova druga finalistkinja
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Ona je u drugom polufinalu u Parizu posle tri sata i 20 minuta uspela da pobedi Grkinju Mariju Sakari rezultatom 2:1 – 7:5, 4:6, 9:7.

Krejčikova će se u subotu za titulu boriti protiv Ruskinje Anastasije Pavljučenkove koja je ranije tokom dana u dva seta savladala Slovenku Tamaru Zidanšek (7:5, 6:3).

Sakari je bila bolji rival u prvom setu i imala je prednost brejka, ali je onda Krejčikova dva puta oduzela servis rivalki i preokrenula od 1:3 do 5:3.

Sakari je uzvratila, ali u 12. gemu Čehinja ponovo dolazi do brejka i dobija prvi set sa 7:5.

U drugom potpuna dominacija Sakari i ekspresno vođstvo od 4:0. Nije ga ugrozio jedan ispušteni brejk, jer je do kraja bila mirna na servisu i ubrzo je izjednačila u setovima.
EPA-EFE/YOAN VALAT
Slično je bilo i u trećem, a ni ovog puta rani brejk Grkinje nije bio dovoljan da do kraja sačuva sve svoje servis-gemove.

Imala je meč-loptu na servis Krejčikove, nije je iskoristila, a potom ni svoj servis-gem, te je Čehinja izjednačila na 5:5.

Potom je Krejčikova imala tri meč lopte na servis Sakari, ali se Grkinja volšebno izvukla i vratila u meč.

Pri rezultatu 8:7 je Krejčikova imala četvrtu meč-loptu, linijski sudija je uzviknuo aut, Čehinja je već počela da slavi, ali je glavni sudija sišao i pokazao da je bila dobra lopta.

Poen se ponovio, Sakari se još jednom izvukla, a "oko sokolovo" koje se ne koristi na turniru, već samo u režiji prenosa, pokazao je da je ipak bio aut!

Krejčikova je oštećena, ali je ubrzo došla i do pete meč-lopte i ovog puta je iskoristila za plasman u svoje prvo finale Grend slema u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: