Brajant: "Ne idem nigde"

Bek Los Anđeles Lejkersa i MVP finalne serije sa Orlandom Kobi Brajant izjavio je da ostaje u timu ovogodišnjeg šampiona NBA lige.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Subota, 20.06.2009.

23:49

Default images

Četvorostruki osvajač NBA prstena ima opciju da okonča ugovor sa Lejkersima dve godine pre njegovog isteka i postane slobodan agent od 1. jula. Brajant je svih 13 sezona u NBA ligi proveo u Kaliforniji osvojivši četiri titule. „Ne idem nigde. Znam da neću otići pa je samo gubljenje vremena pričati o tome“, izjavio je Brajant.

„Crna mamba“ u avgustu puni 31 godini. U finalnoj seriji protiv Orlanda koju su Lejkersi dobili u pet utakmica (4:1), prosečno je beležio 32,4 poena, 7,4 asistencije i 5,6 skokova.

S druge strane, trener tima Fil Džekson (64) koji je sa ovom titulom postao rekorder NBA lige sa deset trofeja, izjavio je da će o nastavku saradnje sa Lejkersima odlučiti njegove zdravlje. Ove sezone bivši trener Čikago Bulsa je propustio dve utakmice na turniji po Zapadnoj konferenciji zbog bolova u nogama.

"Osećam se dobro“, rekao je samo Džekson koji je odredio jul kao krajnji rok o odluci o nastavku saradnje sa ’jezerašima’. On je prošle sezone produžio ugovor na dve godine, ali sa uslovom da u određenom terminu obavesti vlasnike kluba da li želi da nastavi sa radom.
FoNet
Međutim, generalni menadžer tima Mič Kupčak izjavio je da će klub dati Džeksonu dovoljno vremena da konsultuje lekare pre konačne odluke.

Pored situacije sa Brajantom i Džeksonom uprava će morati da se pozabavi i sa uguvorima Trevora Arize i Lamara Odoma. Brajant je tražio od vlasnika Džerija Basa da zadrži startera i prvu rezervu u timu iako su od 1. jula neograničeni agenti.

Veoma je kritična situacija sa njima dvojicom. Imamo sjajan tim. Retkosti je kada jedna ekipa ima takav skup talentovanih igrača koji su spremni da se žrtvuju za ekipu“, istakao je Brajant čije mišljenje deli i Džekson.

„Uveren sam da ćemo zadržati oba igrača iako ćemo morati da se mnogo žrtvujemo“, izjavio je Džekson.

Kobi Brajant je u Lejkerse došao 1996. godine, kad su ga kao 13. pika na draftu pokupili Šarlot Hornetsi. Međutim, ekipa iz Severne Karoline nije očekivala da će mršavi 17-godišnjak postati jedan od najdominantnijih košarkaša svih vremena pa ga je odmah trejdovala u Lejkerse za srpskog centra Vladu Divca.

Ostalo je istorija, a kao njen sastavni deo ostaće upamćen meč protiv Toronta, 22. januara 2006, u kojem je Brajant postigao 81 poen, što je drugi učinak u NBA istoriji, iza legendarnih 100 poena Vilta Čemberlena u dresu Filadelfije davne 1962.

U sezoni 2007/2008 primio je prvi i jedini trofej za najkorisnijeg igrača lige, iako ga je verovatno zaslužio bar nekoliko puta tokom svoje karijere u Los Anđelesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: