Stojaković za Artesta u Indijani!

Izvor: VN IL

Utorak, 24.01.2006.

22:58

Default images

Predrag Stojaković ipak neće igrati do kraja karijere u Kingsima, kao što je najavio pre nekoliko dana, već će u trejdu Indijane i Sakramenta karijeru nastaviti u Pejsersima, dok će se "nezgodni" Ron Artest preseliti u Kaliforniju.

Artest je suspendovan od strane kluba početkom decembra pošto je izjavio kako bi najbolje bilo "da promeni okolinu" i od tada nije igrao za Pejserse koji su odlučili da je vreme da se raziđu razočarani nepoštovanjem koje je Artest pokazao prema klubu.

Iako su mnoge ekipe bile zainteresovane za Stojakovića, u jednom trenutku izgledalo je da je trejd sa LA Klipersima za Korija Magetija "gotova stvar", jedna od prvih "letnjih" opcija (trejd Artest-Stojaković) ipak će biti realizovana.

28-godišnji Stojaković ove sezone za Kraljeve u proseku je postizao 16,4 poena (bio je drugi strelac tima) i 5,3 skokova. Tri puta bio je All Star igrač, ali mu je ovo po učinku najslabija sezona od kada je ušao u prvu petorku (2000/01). 

Artest je takođe bio učesnik All Star utakmice i najbolji defanzivni igrač NBA lige u sezoni 2003/04. Ipak, u javnosti je najpoznatiji po tuči sa navijačima Detroita u novembru 2004, posle koje je suspendovan do kraja sezone.

Ove sezone on je u proseku postizao 19,6 poena i 4,7 skokova na 16 odigranih mečeva. Artest je već dugo u lošim odnosima sa upravom, insisitirao je na trejdu ("Karlajl mi ne dozvoljava da se razvijam u napadu") i zbog toga kažnjen od lige sa 10 hiljada dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: