Garnet o penzionisanju broja 21: Ne sarađujem sa zmijama

Kevin Garnet nije zainteresovan za ideju penzionisanja njegovog broja 21 u Minesota Timbervulvsima.

Izvor: B92

Sreda, 08.04.2020.

10:20

Garnet o penzionisanju broja 21: Ne sarađujem sa zmijama
Photo by Mike Ehrmann/Getty Images

Garnet, koji je pre nekoliko dana izabran u Kuću slavnih sa pokojnim Kobijem Brajantom i Timom Dankanom, nije oprostio vlasniku Vulvsa Glenu Tejloru kako se ophodio prema njemu 2016. godine.

"Glen zna gde sam ja, ne želim da učestvujem u njegovoj zabavi. Pre svega, nije prirodno. Drugo, pritiskaju ga mnogo navijači, pretpostavljam, i zajednica. GLen i ja smo imali dogovor pre nego što je (bivši predsednik tima) Flip (Sanders) preminuo, a kada je Flip umro taj dogovor je otišao s njim", rekao je Garnet za "Atletik".

Nakon sedam godina u Bostonu i Bruklinu, Sanders je vratio Garneta u Minesotu 2015, kada su planirali da zajedno postanu manjinski vlasnici kluba iz Mineapolisa.

Međutim, Sanders je iznenada preminuo, Minesota je morala da promeni upravu, a Garnet se penzionisao 2016. nakon napetih pregovora sa Tejlorom.

"Zbog toga neću oprostiti Glenu. Neću mu to oprostiti. Mislio sam da je iskren čovek i biznismen, a kada je Flip umro, sve je nestalo s njim. Pamtim svoje godine u Minesoti i tu zajednicu. Volim svoje Timbervulvse, uvek ću voleti te ljude, Mineapolis i Minesota će uvek imati posebno mesto u mom srcu. Ali u ovom trenutku ne želim da imam posla sa Glenom Tejlorom, kompanijom Tejlor ili bilo čim što ima veze s njim. Ne sarađujem sa zmijama", rekao je Garnet.

Minesota je draftovala Garneta 1995. godine kao petog pika na draftu, a on je tokom 12 godina u Mineapolisu od marginalnog tima napravio finalistu Zapada. Rekorder je kluba po broju odigranih minuta, postignutih poena, skokova, asistencija, ukradenih lopti i blokada. Bio je MVP lige 2004. u dresu Vulvsa i devet puta Ol-star, gde je bio MVP 2003.

Potom je 2007. prešao u Boston Seltikse gde je bio član velike trojke sa Polom Pirsom i Rejom Alenom, te osvojio jedinu NBA titulu sledeće goddine.

Osvojio je i zlatnu olimpijsku medalju u Sidneju 2000, a u NBA karijeri je prosečno beležio 17,8 poena uz 10 skokova i 3,7 asistencija (26.071 poena, 14.662 skokova, 5.445 asistencija).

Jedini je igrač u istoriji NBA sa najmanje 25.000 poena, 10.000 skokova, 5.000 asistencija, 1.500 ukradenih lopti i 1.500 blokada.

Jedini je igrač u istoriji NBA koji je prosečno beležio 20 poena, 10 skokova i 5 asistencija u šest uzastopnih sezona.

Jedini je igrač u istoriji NBA koji je prosečno beležio 20 poena, 10 skokova i 4 asistencije devet uzastopnih sezona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: