Bogdan kralj večeri, trojkom 13 sekundi pre kraja utišao "grmljavinu"!

Sakramento Kingsi su posle velike drame i trojke Bogdana Bogdanovića na 13.4 sekundi pre kraja meča pobedili Oklahomu sa 94:93.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 12.12.2019.

08:10

Bogdan kralj večeri, trojkom 13 sekundi pre kraja utišao
AP Photo/Riæ Pedroncelli

Samo nekoliko dana pošto je Nemanja Bjelica na isti način trojkom sa velike distance doneo pobedu Kingsima protiv Hjustona, i drugi srpski as u timu iz Kalifornije je uradio isto.

Činilo se da će Oklahoma trijumfovati kada je Sakramento na 20 sekundi pre kraja krenuo u napad, ali je Bogdanović rešio da uzme sudbinu meča u svoje ruke.

Trojkom je podigao na noge sve u hali, a u poslednjem napadu Oklahome, Sakramento je nekako uspeo da odoli, pošto je Kris Pol na sekund pre kraja promašio i počelo je slavlje navijača Sakramenta. Bio je to nervozan meč u kojem je Sakramento dobio prvu četvrtinu sa 23:18, međutim, usledio je veliki pad u drugoj i Kingsi su na poluvremenu bili u zaostatku za devet poena, 38:47.

Oklahoma je tokom treće četvrtine imala i 14 poena prednodti (50:64), ali usledilo je buđenje Kingsa u finišu treće četvrtine i u poslednjoj deonici.

Iako je Oklahoma sredinom poslednje četvrtine opet stigla do dvocifrene razlike (75:86), Sakramento je pojačao ritam i na kraju stigao do pobede.

Bogdanović je za nepunih pola sata igre postigao 17 poena uz tri skoka, dok je junak meča sa Hjustonom, Nemanja Bjelica, upisao deset poena i pet skokova za 22 minuta u igri.

Najefikasniji u timu pobednika bio je Badi Hild sa 23 poena uz po šest skokova i asistencija te dve ukradene lopte.

Kod Oklahome, Denis Šroder je postigao 17 poena, Abel Nader 15, a Danilo Galinari 14 poena. I Memfis, čiji je član Marko Gudurić, stigao je do pobede, druge uzastopno. Grizlisi su na gostovanju Finiksu slavili sa 115:108.

Gudurić je igrao svega pet minuta, postigao je trojku uz jedan skok i asistenciju.

U redovima pobednika najefikasniji su bili Dilon Bruks sa 27 i Džaren Džekson Džej Ar sa 24 poena, dok su u timu Finiksa najbolji bili Frank Kaminski sa 24 i Riki Rubio sa 22 poena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: