Mekolum: Ja sam ajkula, a ajkule su ubice

Dok su svi čekali da vide šta će da uradi Demijen Lilard, Si Džej Mekolum je odveo Portland Trejlblejzerse u finale Zapada NBA plej-ofa.

Izvor: AK

Utorak, 14.05.2019.

09:00

Mekolum: Ja sam ajkula, a ajkule su ubice
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Mekolum je postigao 37 poena pogodivši 17 od 29 šuteva iz igre u Denveru, u sedmom meču serije.

Bek se istakao i u šestom meču kada je sa 30 poena takođe bio najzaslužniji za trijumf Portlanda, pa se bez imalo preterivanja može reći da je bio junak preokreta Blejzersa.

"Uvek sam govorio da sam ajkula: ajkule jedu, ajkule su ubice. Iskreno, imam dovoljno motivacije. Izvukao sam se iz mulja. Išao sam na Lihaj univerzitet (Betlehem, Pensilvanija). Znate o čemu pričam? Niko nikad nije draftovan odatle osim mene. Svako veče moram da pokazujem šta znam, da otvorim vrata sledećem igraču iz male škole. Umoran sam", rekao je Mekolum u intervjuu za ESPN.

Osim što je zatrpao koš Denvera, Mekolum je u prelomnim trenucima sedmog meča fantastično blokirao polaganje Džamala Mareja. "Samo sam krenuo na to, u Lebronovom stilu. Bila je to moja verzija Lebronove blokade na Andreu Igudali. Sigurno nisam skočio toliko visoko, ali je bio kul potez. Nešto što ću pamtiti. Možda ću uzeti i fotografiju", dodao je bek Blejzersa koji je poput Džejmsa odrastao u okolini Klivlenda.

Portland će posle 19 godina igrati finale konferencije, a rival je najdominantniji tim decenije Golden Stejt Voriorsi.

Prvi meč je u sredu ujutru od 3 časa po našem vremenu u Ouklendu. U finalu Istoka igraće Milvoki i Toronto, od četvrtka ujutru (2.30h).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: