Holandija sa pola gasa dobila Austriju i obezbedila prvo mesto

Fudbaleri Holandije obezbedili su plasman u osminu finala Evropskog prvenstva pobedom nad Austrijom rezultatom 2:0 (1:0).

Izvor: SS

Četvrtak, 17.06.2021.

20:00

Holandija sa pola gasa dobila Austriju i obezbedila prvo mesto
EPA-EFE/Olaf Kraak

"Lale" su u meču 2. kola grupe C na "Johan Krojf" areni u Amsterdamu stigli do šest osvojenih bodova, te će kao prvoplasirani tim proći u nokaut rundu.

Jer, čak i slučaju poraza od Severne Makedonije, dve ekipe koje je Holandija već savladala u prva dva kola, ne mogu da je ugroze zbog boljeg međusobnog skora.

U poslednjem kolu će dočekati Severnu Makedoniju koja je bez bodova, dok će Ukrajinci i Austrijanci u direktnom okršaju odlučiti o drugoplasiranom i trećeplasiranom timu ove grupe.

Ukoliko odigraju nerešeno, dalje će gotovo izvesno proći obe selekcije.

Svi mečevi 3. kola grupe C igraju se u ponedeljak od 18 časova, u Amsterdamu i Bukureštu. Holanđani su od samog starta nastavili tamo gde su stali protiv Ukrajine, zaigrali ofanzivno i to im se isplatilo već posle 10 minuta.

David Alaba je nesmotreno nagazio Denzela Damfrisa, a VAR je sugerisao Izraelcu Orelu Grinfeldu da je to penal.

Izveo ga je Memfis Depaj veoma sigurno i rano doveo Holandiju u vođstvo koje ih je kasnije pomalo uspavalo.

Austrijanci su tek od nekog 30. minuta uzvratili, ali ništa što Matijs de Liht nije mogao sa lakoćom da zaustavi.

I čim su domaći ubacili u viši stepen prenosa došli su do dve stopostotne šanse.
EPA/EFE
Najpre se Depaj obrukao promašajem praznog gola sa samo pet metara, a u sledećem napadu veliku priliku nije iskoristio ni Žoržinjo Vajnaldum.

Nastavilo je "Oranje" da mirno kontroliše utakmicu i u nastavku i nije dozvoljavalo protivniku puno prilika. A onda je u 67. minutu sve rešeno.

Depaj je sjajnim pasom otvorio kontru i izbacio Donijela Malena potpuno samog ispred gola, ali on je sačekao Denzela Damfrisa i poslužio ga za lakih 2:0.
EPA/EFE
U tom periodu je u igru ušao Saša Kalajdžić, a tek kada je David Alaba prešao u vezni red gosti su postali opasniji.

Imali su nekoliko sporadičnih pokušaja, a sam kapiten Austrijanaca bio je najbliži golu u 81. minutu. Ali nije imao sreće.

Holandija je izdržala do kraja bez primljenog gola i obezbedila se već posle dva kola, dok Austriji predstoji povratak u Bukurešt i borba za plasman i drugo mesto u grupi.

Meč u Amsterdamu sudiće izraelski arbitar Orel Grinfeld, a mi ćemo sva dešavana pratiti iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: