Sreda, 10.10.2018.

09:45

Mesto na kojem najlakše možete da se razbolite tokom putovanja

I naučno je dokazao da se virusi mnogo brže šire u avionskim kabinama, a nedavno se to i dogodilo kada je nekoliko putnika ne letu od Dubaija do Njujorka zadržano u karantinu zbog simptoma sličnih gripu koje su u toku leta počeli da osećaju.

Izvor: B92

Mesto na kojem najlakše možete da se razbolite tokom putovanja
foto: thinkstock

Kao i u javnom prevozu i svakom drugom zatvorenom prostoru, tako je i avonska kabina mesto na kojem treba da imate dodatne mere opreza i prevencije. Iz Centra za prevenciju zaraznih bolesti savetuju da što češće perete ruke i to u trajanju od najmanje 20 sekundi – bilo sapunom, bilo sredstvom za pranje ruku na bazi alkohola.

Izbegavajte i da dodirujete usta, oči i nos, a držite i uključenu ventilaciju iznad sedišta kako biste obezbedili neprestanu cirkulaciju vazduha.

Zanimljivo istraživanje je pokazalo da virusne infekcije u avionu možete preduprediti tako što ćete izabrati sedište pored prozora, ali i prebrisati antibakterijskom maramicom rukohvate i stočić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: