Srpska stjuardesa iskreno o poslu iz snova: "Čistim toalete, gubim kosu i ustajem u dva ujutru"

Kristina ima više od 43.000 pratilaca na Tiktoku, a sudeći po komentarima, svi obožavaju video-materijale sa njenog posla.

Izvor: B92

Sreda, 03.08.2022.

13:02

Default images

Profesija stjuardese je danas veoma popularna, s obzirom na to da je sve više devojaka koje imaju ambicije da to postanu. Glavne asocijacije na ovo zanimanje su, pre svega, putovanja na egzotične destinacije, a zatim i plata koja u avio-kompanijama iznosi nekoliko hiljada evra.

Koliko su društvene mreže uticale na popularizaciju posla stjuardese dokazuju bezbrojne fotografije devojaka koje se svaki put hvale boravkom u novoj zemlji. O tome je jednom prilikom za Mondo govorila srpska stjuardesa Kristina Grabež, koja je veoma aktivna na Instagramu i Tiktoku.

Kristina ima više od 43.000 pratilaca, a sudeći po komentarima, njeni pratioci obožavaju da gledaju video-snimke vezane za posao koje ona postavlja. Često otkriva stvari koje ljudi ne znaju, kao što su situacije u avionu, razne nepredvidive stvari i slično.

Niko ne vidi čišćenje toaleta i drugih stvari

Tako je jednom prilikom otkrila najveće mane ovog posla, tačnije razloge zbog kojih devojke shvataju da ipak ne žele da rade kao stjuardese. Kroz dva video-snimka pod naslovom: "Da li i dalje želiš da budeš stjuardesa ili stjuard?" i "Šta muči stjuardese", objasnila je Kristina šta muči devojke.

"Svi bi bili stjuardese – dok ne shvate čišćenje toaleta, buđenje u dva ujutru, rad na sve praznike, neželjeno flertovanje i preterano seksualizovanje profesije, hronična nesanica, gubitak kose, gojenje od avionske hrane, izloženost zračenju i virusima", napisala je Kristina.

Stjuardese su osobe koje obezbeđuju bezbednost i udobnost putnika tokom leta. Oni pripremaju i služe jela i pića, komuniciraju sa putnicima i posadom, daju važna uputstva za bezbednost i održavaju urednost unutrašnjosti aviona tokom leta.

Iako je ovaj posao izuzetno naporan, iskusne stjuardese tvrde da se umor zaboravlja čim se dobro naspavate i posetite neku od omiljenih destinacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: