Na pola teritorije obavezne maske: Pazite kako idete na plažu, platićete kaznu

Na gotovo pola teritorije Turske od danas su obavezne zaštitne maske. Među provincijama u kojima su ova pravila uvedena postoje i one u kojima se nalaze popularna letovališta. Maske su sada obavezne u 47 od 81 turske provincije. U saopštenju se ističe da će maske biti nošene na svim javnim mestima. Kazna za kršenje ovog pravila iznosi 3.150 turskih lira (oko 48.000 dinara).

Izvor: B92

Četvrtak, 18.06.2020.

19:04

Na pola teritorije obavezne maske: Pazite kako idete na plažu, platićete kaznu
Foto: Getty Images, Chris McGrath / Staff

Među provincijama u kojima se bez maske ne može izaći na ulicu su i mnoge koje se nalaze na primorju. U njima su smeštena neka od najpopularnijih letovališta koja i Srbi rado posećuju. Maske su obavezne u provinciji Ajdinj u kojoj se nalazi Kušadasi, kao i u provinciji Mugla u kojoj su smeštena letovališta Side, Bodrum i Marmaris.

Turske vlasti saopštile su da su zaštitne maske obavezne i u tri najveća grada radi suzbijanja širenja koronavirusa zbog velikog rasta broja zaraženih nakon ublažavanja blokada.

Guverneri Istanbula, Ankare i Burse objavili su da su maske obavezne u skladu sa preporukama naučnog saveta.

U Turskoj je povećan broj zaraženih nakon što je administracija od početka juna odobrila otvaranje kafića, restorana, teretana, parkova, plaža i muzeja, a ukinut je međugradski putnički saobraćaj i zabrana izlaska za starije i mlađe osobe, navodi Srna, a prenosi Blic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: