Maršićanin - ambasador

Izvor: B92

Petak, 09.07.2004.

10:16

Default images

Potpredsednik DSS Dragan Maršićanin predložen je na za novog ambasadora državne zajednice u Švajcarskoj.

Maršićanin će u Bernu zameniti Dragoljuba Popovića kome je šef diplomatije Vuk Drašković zamerao da "više radi o na predstavljanju svoje nevladine organizacije nego države, kao i da nije okačio tablu s novim državnim imenom na zgradu ambasade".

Kako saznajemo, na ambasadorsko mesto u Parizu mogao bi da dođe dosadašnji savetnik ministra spoljnih poslova Predrag Simić, ali o tome još nije doneta definitivna odluka.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i Crne Gore saopštilo je danas da se, u skladu se međunarodnim običajima, koje poštuju mediji u ozbiljnim i uredjenim državama, ko je i gde imenovan za ambasadora javnosti saopštava tek po dobijanju agremana od zemlje domaćina. U saopštenju se dodaje da će ministarstvo po dobijanju agremana javnost redovno upoznavati sa svim imenovanjima, a da će ambasadori biti na usluzi medijima da odgovore na sva njihova pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: