Danas počinje Green Fest

Peti Međunarodni festival zelene kulture "Green Fest" počinje danas, i trajaće tri dana, u Domu omladine Beograda, radionicama za učenike osnovnih i srednjih škola u okviru obrazovnog programa, i projekcijama dokumentarnih filmova.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2014.

11:45

Default images

U prepodnevnom programu moći ćemo da naučimo kako se štedi energija, kako da izračunamo svoj ekološki otisak,koji su opasni stanovnici Fruške Gore, a predavači dolaze iz Svetskog fonda za prirodu, Zavoda za zaštitu prirode Srbije, kao i od učenika osnovnih škola "Banović Strahinja" i "Knez Sima Marković"

Nakon radionica, u 16 časova, svi posetioci će moći da čuju predavanje Ariela Miloševića o uticaju klimatskih promena na nastanak pametnih gradova. U isto vreme, u velikoj sali, biće prikazan film "Više od meda".

U sali Amerikana, od 18 časova, počinje takmičarski program kratkog i amaterskog filma. Čak 52 naslova u ovom programu se bore za nagrade festivala. U velikoj sali, u 18 časova, se prikazuje film, "Osveta električnog automobila" o istraživačkim i razvojnim programima razvoja električnih automobila najvećih svetskih kompanija i njihovoj borbi - ko će napraviti prvi, najbolji i najbolje prihvaćeni električni automobil za moderno doba i tržište automobila.

Svečano otvaranje je zakazano za 20 časova projekcijom filma "Seme života", jednog od najbolje ocenjenih filmova u dokumentarnom svetu, i od strane publike brojnih festivala, će vam pokazati izuzetnu borbu i zalaganje jednog čoveka da "reorganizuje globalni sistem upravljanja hranom i načini ga funkcionalnim za sva vremena".

Svi posetioci će moći da uživaju u 8 različitih izložbi fotografija. Predstaviće se Arboretum Šumarskog fakulteta, Manufaktura cdR sa lampama od bicikala, Think Green design sa Bašticom i projektom "My Garden", Eko-dvorište i Kreativna industrija stakla, kao i drugi izlagači, njih ukupno 24.

Ulaz na sadržaje programa Međunarodnog festivala zelene kulture „Green Fest“ je i ove godine besplatan, ali će, zbog ograničenih kapaciteta raspoloživih sala, ulaz biti slobodan samo za posetioce koji su se prijavili i preuzeli karte. Svi zainteresovani za praćenje revijalnog programa na ovogodišnjem „Green Fest“-u mogu da naruče karte putem zvaničnog sajta festivala – www.greenfest.rs.

Organizatori festivala pozivaju sve posetioce da se uključe u društvenu kampanju sakupljanja knjiga za biblioteku "Vlada Aksentijević" iz Obrenovca čiji je kompletan fond knjiga uništen tokom katastrofalnih poplava u maju 2014. Knjige će moći da se doniraju na info pultu "Green Fest"-a, samo tokom trajanja festivala.

Ovogodišnji Međunarodni festival zelene kulture “Green Fest” se održava uz pomoć Ministarstva omladine i sporta RS, Grada Beograda - Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Sekretarijata za kulturu i podršku kompanija Lenovo i Canon, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: