“Čudesna šuma” ponovo na velikom platnu

Kultni jugoslovenski animirani dugometražni film “Čudesna šuma”, reditelja Milana Blažekovića, biće prikazan 18. januara (17h) u Domu kulture Studentski grad u Beogradu.

Kultura

Izvor: Izvor: B92

Petak, 17.01.2014.

14:25

Default images

Film uz koji su odrasle generacije nastao je 1986. godine u jugoslovensko-američkoj koprodukciji i ubrzo je postao jedan od gledanijih domaćih animiranih filmova.

Priča se odvija u Čudesnoj šumi, mestu punom srećnih životinja, koju štiti čarobni hrast koji, navodno, pruža zaštitu svakome ko se skloni ispod njega. Jednog dana, u šumu dolazi slikar Paleta koji usni ispod čarobnog hrasta.

Kad se probudio, saznaje da mu je hrast dao moć da priča sa životinjama i stvara čarolije sa svojim kistom. Ubrzo upoznaje neke od stanovnika šume kao što su dabar Oštrozub, medved Mate, lija Lili i ježevi Do, Re i Mi.

Nakon uspeha koji je zabeležila “Čudesna šuma”, 1990. godine snimljen je i nastavak po imenu “Čarobnjakov šešir”.

“Čudesna šuma” se u DKSG-u prikazuje zahvaljujući ljubaznosti produkcije “Kroatija film”, a ulaz je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: