"Blistavo i strašno 2" na Sajmu

Pretposlednjeg dana Sajma knjiga, predstavljen je drugi deo biografije Bekima Fehmiua "Blistavo i strašno" u izdanju Samizdata B92.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 27.10.2012.

17:20

Default images

Posle prve knjige, u kojoj je pisao o detinjstvu i mladosti sve do 1955. kada je primljen za člana drame Prištinskog pozorišta,u drugoj knjizi memoara govori o svojoj uspešnoj karijeri i svom doživljaju raspada Jugoslavije. U knjizi objašnjava i zašto se 1987. javno oprostio sa umetničkom delatnošću u bivšoj Jugoslaviji.

Sa čitaocima jednog od najvećih glumaca sa jugoslovenskih prostora razgovarali su i knjige potpisivali članovi njegove porodice Branka Petrić i Uliks Fehmiju.

"Retko je Bekim okretao na negativno uvek je pokušavao da govori o pozitivnom onom dobrom i o budućnosti. Ja prosto kada razmišljam o tome, jedino onog trenutka kada je otišao je dozvolio da otkrije i podeli sa nama svoj deo prošlosti. Opet govoreći o svovoj prošlosti govori i o tome da bi ta budućnost mogla da bude svetlija nego što ona jeste, ako shvatimo da svakome od nas znači", rekao je Uliks Fehmiu na predstavljanju knjige na Sajmu.

Sve o ovogodišnjem 57. Sajmu kniga u Beogradu čitajte u specijalnoj temi OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: