Svet 2

30.04.2024.

7:13

Volodimir Zelenski hitno reagovao

Sve obaveštajne službe zemalja partnera su obaveštene o postojećim pretnjama i perspektivama u rusko-ukrajinskom ratu, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Izvor: Tanjug

Volodimir Zelenski hitno reagovao
Profimedia

Podeli:

"Sve obaveštajne službe naših saveznika su obaveštene o pretnjama i izgledima koji sada postoje. Moramo učiniti sve da ostvarimo svoje ciljeve, zajedničke ciljeve svih u svetu koji preziru teroriste", rekao je on u video obraćanju.

Zelenski je naveo da je tokom današnjeg sastanka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom razgovarao o efikasnosti isporuke zapadnog oružja Ukrajini.

"Pravovremeno snabdevanje naoružanjem za naše vojnike, pravovremene  odluke o protivvazdušnoj odbrani za Ukrajinu – to je ono što je trenutno potrebno da bi se zaštitio život. Štaviše, partneri imaju sve potrebne sisteme, imaju sav potreban kvalitet naoružanja, tako da naši vojnici mogu mnogo efikasnije da deluju", naglasio je Zelenski, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, moguće je zaustaviti i poremetiti ruske ofanzivne planove, ali za to su potrebni Patriot sistemi i projektili kalibra 155.
 

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

23 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: