Snimanje "Matrix 4" pogodovalo širenju korone u Berlinu, Kijanu Rivs meta napada

Snimanje filma "Matrix 4" u Nemačkoj pogodovalo je širenju koronavirusa, a na udaru kritika posebno se našao glavni glumac Kijanu Rivs. Kako navode nemački mediji, vlasti Berlina zbog toga su pokrenule istragu.

Izvor: B92

Subota, 14.11.2020.

12:25

Snimanje
Foto: Getty Images/Ethan Miller

Tokom snimanja ovog filma u Babelsberg studiju u Berlinu, održana je velika zabava na kojoj je bilo više od 200 zvanica.

To se desilo u jeku pandemije koronavirusa, tokom koje je nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala građane da izbegavaju masovna okupljanja.

Iz produkcije tvrde da se radilo o snimanju pojedinih scena, međutim, tamošnji mediji navode da se zapravo radilo o zabavi koja je kamuflirana u snimanje.

Nastupali su DJ-jevi, korišćena je pirotehnika, služena je hrana, piće, bili su postavljeni čak i štandovi za tetoviranje.

U Berlinu je na snazi zabrana organizovanja događaja sa više od 50 učesnika i to uz prethodnu prijavu. Iz produkcije tvrde da se radilo o snimanju, a portparolka studija Babelsberg rekla je da su poštovane sve epidemiološke mere.

Četvrti film iz franšize "Matrix" počeli su da snimaju početkom godine i to 17 godina nakon što je snimljen treći dio "Matrix Revolutions".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: