Keri uskoro u poseti Moskvi?

Moskva i Vašington dogovaraju moguću posetu američkog državnog sekretara Džona Kerija Moskvi u cilju razgovora o ukrajinskoj krizi.

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

11:55

Default images
foto: Beta/AP

Neimenovani diplomatski izvori, prema Rojtersu, ističu da bi to bila prva poseta Kerija Rusiji od početka krize u Ukrajini, tokom koje su odnosi dve zemlje dospele na najniži nivo od Hladnog rata.

Diplomatski izvor tvrdi da se već nedeljama vode pregovori o poseti Kerija, dodajući da bi do posete moglo doći narednih dana ili nedelja.

Ruski dnevnik "Komersant" citirao je neimenovane izvore tvrdeći da će Keri posetiti Moskvu 4. i 5. februara, gde će se sastati sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim.

SAD i EU su uvele sankcije protiv Rusije zbog aneksije Krima i navodne podrške snaga na istoku Ukrajine koje se bore protiv Kijeva.

Vašington optužuje Rusiju da upućuje vojsku i oružje u istočnu Ukrajinu, što Moskva odbacuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: