Ponedeljak, 26.01.2015.

10:54

"Očekujem da HR neće blokirati SRB"

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izrazio je uverenje da će Hrvatska voditi dobrosusedsku politiku i da neće blokirati Srbiju na njenom evropskom putu.

Izvor: Tanjug

Default images
foto: Tanjug

Selaković je, odgovarajući na pitanja novinara da li očekuje od hrvatskih poslanika u Evropskom parlamentu da blokiraju otvaranje poglavlja 23, da ipak veruje da će Hrvatska voditi politku stabilnosti u regionu.

On je dodao i da veruje u ono što je godinama unazad zvanični vrh te zemlje govorio, a to je da neće blokirati Srbiju na njenom putu ka EU.

Ministar je istakao da Srbija ima jasnu spoljnopolitičku platformu i da je neko ko se najviše zalaže za mir i stabilnost u regionu.

On je naveo da će Srbija nastaviti da se još jače zalaže za to i da sprovodi identičnu politiku koja može da naiđe samo na odobravanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: