SAD osudile obaranje UKR aviona

SAD su ocenile da je rušenje 2 ukrajinska borbena aviona deo strategije pobunjenika na istoku Ukrajine da ugroze letove aviona iznad teritorije koju kontrolišu.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2014.

08:26

Default images

Zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost Ben Rods izjavio je da jedini avion za čije rušenje proruski separatisti nisu preuzeli odgovornost, jeste malezijski putnički avion koji je oboren prošle nedelje.

SAD su optužile pobunjenike da su odgovorni za taj incident, u kome je poginulo svih 298 putnika i članova posade, a Rusiju da ih je snabdela oružjem kojim avioni mogu biti srušeni.

Kako ocenjuje AP, današnji napad na vladine avione pokazuje da pobunjenici nisu zabrinuti zbog oštre međunarodne reakcije na rušenje putničkog aviona.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane saopštilo je da su vojni avioni pogođeni na udaljenosti od oko 30 kilometara od mesta gde su pronađeni ostaci malezijskog aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: