Osuda obaranja ukrajinskog aviona

Predsednik Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić danas je oštro osudio obaranje ukrajinskog vojnog aviona u Lugansku.

Izvor: B92

Nedelja, 15.06.2014.

18:02

Default images

"Oštro osuđujem obaranje aviona Ukrajinske vojske od strane separatista u Lugansku. Upućujem najdublje saučešće porodicama žrtava i narodu Ukrajine koji priželjkuje kraj ovog konflikta. Ovaj drski akt mora uveriti sve strane da je hitno potreban pravi dijalog koji će dati razultat na terenu", navodi se u saopštenju Krivokapića.

"Parlamentarna skupština OEBS-a potvrduje svoju podršku naporima Švajcarske kao predsedavajućeg da olakša ovaj dijalog i očekuje da bude domaćin novih razgovora predstavnika ruske i ukrajinske delegacije u Parlamentarnoj skupštini", kaže se u saopštenju.

"Ja takođe pozdravljam predlog za formiranje zajedničke misije sastavljene od ukrajinskih i ruskih aktivista za ljudska prava što bi pomoglo deeskalaciju situacije u istočnoj Ukrajini", navodi Krivokapić.

On dodaje da civilno društvo može da odigra ključnu ulogu i da ublaži patnju na terenu, pomogne u izgradnji mostova i čak podstakne vlade da deluju.

"Pozivam lidere Rusije i Ukrajine da podrže i olakšaju ovu inicijativu", kazao je Krivokapić.

"Parlamentarna skupština takođe koristi ovu priliku da ponovi poziv da odmah i bezuslovno bude oslobođeno osam posmatrača OEBS-a sa kojima nema kontakta od maja meseca. Njihovo pritvaranje nije ni u čijem interesu a njihov rad na doprinosu deeskalacije krize je u interesu svih", navodi se u saopštenju predsednika Parlamentarne skupštine OEBS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: