Preminula Anastasija Trajković

Devojčica Anastasija Trajković, koja je bolovala od retke vrste tumora, preminula je u svom domu u Vranju, piše Blic.

Izvor: B92

Utorak, 08.04.2014.

08:34

Default images

Ona je, kako piše Blic, juče upala u komu, a preminula je jutros u 4.35.

Anastasija je bila na lečenju i u Pragu. Imala je pet operacija, četiri hemoterapije, 11 protonskih zračenja, ali je zbog pogoršanja bolesti iz Centra za protonsko zračenje prebačena u drugu pedijatrijsku kliniku za onkološke pacijente.

Pre godinu dana operisana je u Nišu zbog polipa. Onda je utvrđeno da nije polip u pitanju, već maligni tumor, zbog čega je u Beogradu izdržala četiri ciklusa hemoterapije bez potrebe. Usledila je nova dijagnoza - tumor hordon.

Nakon toga je Anastasija izdržala još četiri operacije.

Izgubljeno vreme upotpunio je i RFZO, odnosno prvostepena komisija koja je odbila zahtev roditelja, iako je imala sve zakonske uslove za odlazak na protonsko zračenje.

Nakon pritiska javnosti, drugostepena komisija je odobrila putovanje u Češku. Međutim, tamo joj nisu uspeli pomoći i ona se s porodicom vratila u Srbiju.

Sahrana će se obaviti sutra u 13 časova na groblju Donji Vranjski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: