Beograd: Skup podrške Rusiji

Oko 150 pristalica pokreta "Dveri", "Srpski kod" i udruženja "Ćirilica" okupilo se ispred Ambasade Rusije na skupu podrške ruskoj intervenciji u Ukrajini.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.03.2014.

18:49

Default images

Oni su zaustavili saobraćaj ispred Ambasade u Deligradskoj ulici, uz skandiranje "Rusija, Rusija!" i "Putine, Srbine, Srbija je uz tebe!".

Nosilac liste "Dveri" na lokalnim izborima u Beogradu, Vladan Glišić izjavio je za agenciju Beta da proevropski demonstranti u Ukrajini sprovode "NATO puč" uz podršku predsednika SAD Baraka Obame i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

"Dveri su danas pozvale sve srpske antifašiste i rodoljube da se okupe i daju podršku predsedniku (Rusije Vladimiru) Putinu i ruskoj državi u borbi protiv nacizma u Ukrajini", rekao je Glišić.

Njima su, pored Glišića, govorili i funkcioneri pokreta "Dveri" Mila Alečković, Srđan Nogo i Zoran Radojišić, kao i Miša Djurković iz "Srpskog koda", koji su za nemire u Ukrajini optužili tamošnje desničare i Zapad.

Stanka Rosić iz udruženja "Chirilica" pročitala je poruku podrške tog udruženja Rusiji - na srpskom i ruskom jeziku.

Predstavnici okupljenih udruženja uručili su službenicima Ambasade pismo podrške narodu Rusije i politici ruskog rukovodstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: