Stranke pohrlile na Voždovac

Obilaskom naselja i razgovorom sa stanovnicima opštine Voždovac političke stranke nastavile su izbornu kampanju za lokalne izbore na toj opštini 15. decembra.

Izvor: B92

Nedelja, 24.11.2013.

17:43

Default images

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je da veruje da će ta stranke biti na vlasti u gradu i poručila da je SNS u prethodnom periodu radila mnogo na Voždovcu iako ta beogradska opština ima najmanji budžet .

"Voždovac je uradio mnogo toga. Možda smo mogli mnogo više da je postojala i mala podrška gradske vlasti koje apsolutno nije bilo", rekla je Mihajlović, koja je razgovarala sa građanima kod Banjičke pijace.

Ona je dodala da je SNS izvukla Voždovac iz dugova i problema, da su se posvetili deci i osobama sa invaliditetom i podsetila da gotovo sve škole na Voždovcu imaju video nadzor, kao i da je urađeno 13 rampi za osobe sa invaliditetom.

Mihajlović je rekla da SNS obećava da će građani u podavalskom području dobiti vodovod i kanalizaiju i da će se raditi na tome da se poveća energertska efikasnost u centru Voždovca i u ostalim delovima opštine kako bi bili smanjeni računi za struju.

Lider DS i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da je u opštini Voždovac rađeno na isti način kao i u drugim opštinama

Đilas je naveo da su izgrađena četiri nova obdaništa, da ih je 10 renovirano, urađeno 33 kilometara kanalizacije u podavalskim mestima...

Sve mere koje su važile u gradu Beogradu i za porodilje i trudnice i penzionere i besplatne udžbenike, važile su kako u drugim delovima grada tako i na Voždovcu i nikakvih razlika nije bilo, rekao je Đilas.

Narodna poslanica i potpredsednica Demokratske stranke Srbije Milica Radović obišla je naselje Jajinci i tom prilikom navela da je osnovni način za prevazilaženje problema donošenje novog, krovnog Zakona o planiranju i izgradnji koji će pojednostaviti proceduru dobijanja građevinskih dozvola i omogućiti rešavanje problema legalizacije.

Ocenjujući da je osnovni način za prevazilaženje tih problema donošenje novog, krovnog Zakona o planiranju i izgradnji, ona je istakla da zakon koji je nadavno usvojen neće rešiti postojeće probleme zato što on celokupan proces legalizacije dodatno usložnjava, usporava i čini ga finansijski nemogućim za veliki broj građana koji čekaju na legalizaciju svojih objekata, navedeno je u saopštenju DSS-a.

"Danas je jasno da problemi velikog broja nelegalnih naselja u gradu Beogradu neće biti rešeni upisom u katastar nepokretnosti", naglasila je Radović.

Predstavnici Beogradske inicijative ocenili su da je, kako kažu, "stanje bezbednosti u celom gradu, a posebno u školama katastrofalno i da pokazuje da su se stranke, koje su do sada bile na vlasti na Voždovcu i u Beogradu, bavile sopstvenim interesima, a ne interesima građana".

Kako je navedeno u saopštenju, program te inicijative kojim se obećava uvođenje video nadzora u sve škole, naišao je na izuzetnu podršku ne samo građana Voždovca, nego i velike većine Beograđana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: