Nedelja, 01.12.2002.

13:25

Nezadovoljstvo presudom "Nezavisnoj svetlosti"

Izvor: SRNA

Default images
Nezavisno udruženje novinara u Kragujevcu izdalo je saopštenje u kom izražava nezadovoljstvo presudom izrečenom kragujevačkom nedjeljniku "Nezavisna svetlost" zbog klevete bivšeg direktora Studentskog centra u tom gradu i bivšeg funkcionera Socijalističke partije Srbije Dragana Marisavljevića. Kako se navodi u saopštenju, slučaj kragujevačkog nedeljnika, koji je kažnjen po nalogu Opštinskog suda u Kragujevca s 270.000 dinara zbog "jakih duševnih bolova" koje je Marisavljević pretrpeo zbog "klevete", pokazuje da pravosuđe najviše efikasnosti ispoljava u slučajevima kada se sudi medijima i novinarima. Podsećajući da u sudovima na rešavanje godinama čekaju hiljade drugih predmeta, Nezavisno udruženje novinara u Kragujevcu konstatuje da se na osnovu učestalih suđenja medijima u javnosti stvara utisak da u zemlji samo mediji i novinari krše zakon. "To svakako nije dobro ni za medije, ni novinare, a pogotovo za sudije ", ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: