Četvrtak, 29.08.2013.

00:40

Usvojen zakon o ministarstvima

Skupština Srbije usvojila izmene Zakona o ministarstvima u načelu, kojima je predviđeno da Vlada posle rekonstrukcije ima 18 ministarstava.

Izvor: B92, Beta

Default images

Izmene su usvojene sa 128 glasova "za", dok je protiv ovog akta glasalo 66 posalnika.

Izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima kabinet premijera Ivice Dačića imaće 18, umesto dosadaššnjih 17 ministarstva, jer će Ministarstvo finansija i privrede biti podeljeno na dva. Na izmene i dopune Zakona o ministarstvima podneto je ukupno 39 amandmana, koje Vlada nije prihvatila.

Nakon toga, počela je nova sednica na kojoj poslanici treba da razmotre sastav stalnih delegacija parlamenta u međunarodnim parlamentarnim organizacijama. Poslanici će na sednici konstatovati i ostavke ministara koji više neće biti u vladi.

Na početku sednice, poslanici koriste vreme za postavljanje poslaničkih pitanja.

Rasprava o amandmanima završena je u sredu nešto pre ponoći.

Izmene Zakona o ministarstvu nisu idealne, ali odslikavaju trenutni konsenzus političke volje vladajuće većine, kazao je sinoć u Skupštini ministar pravde Nikola Selaković.

U Skupštini se juče govorilo i o bontonu i došaptavanju.

Među temama je bilo i Kosovo i briselski razgovori, a poslanik DS Srđan Milivojević upitao je zašto u predložene izmene zakona o ministarstvima nije uveden obavezan lekarski pregled budućih ministara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Podeli: